Στον δρόμο το αυτοκίνητο της Google που οδηγείται μόνο του

Στους δρόμους είναι έτοιμο να βγει το νέο "αυτοκινούμενο" αμάξι της Google δίχως τιμόνι και φρένα, που είχε παρουσιάσει η εταιρεία για πρώτη φορά τον Μάιο. Το «πανέξυπνο» διθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα διαθέτει μόνο δύο πλήκτρα ενεργοποίησης απενεργοποίησης (go-stop) και θα οδηγείται μόνο του!

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο δεν θα διαθέτει τιμόνι, γκάζι και φρένο, ενώ όλες

οι λειτουργίες υποκαθίστανται από το software και τα πλήκτρα του υπολογιστή καθώς και τα joystick. Το αυτοκίνητο κινείται με προηγμένο GPS, ακολουθεί με ευλάβεια τις οδηγίες και διαθέτει αισθητήρες για τα πάντα.

Το αποτέλεσμα, όπως λέει ο γίγαντας του λογισμικού και των διαδικτυακών υπηρεσιών, είναι “το πρώτο ολοκληρωμένο πρωτότυπο για πλήρως αυτόνομη οδήγηση”.

Οπτικά, το αποτέλεσμα μπορεί να μην ενθουσιάζει τους φανατικούς της οδήγησης και να θυμίζει αυτοκίνητο βγαλμένο από κάποια ιστορία κινουμένων σχεδίων, όμως το σίγουρο είναι ότι αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Σε αντίθεση με την προοδευτική προσέγγιση για την αυτόνομη οδήγηση που ακολουθούν αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Audi, η Mercedes-Benz, και η General Motors, η Google κινείται - όπως εξάλλου συνηθίζει - πολύ πιο επιθετικά.

Στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια, σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο που δεν θα χρειάζεται οδηγό και μάλιστα δεν θα διαθέτει καν τιμόνι ή πεντάλ. Οι χειριστές του θα έχουν “προσωρινό χειροκίνητο έλεγχο” και θα είναι σε θέση να αναλάβουν δράση σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google το όριο ταχύτητας για τα ηλεκτροκίνητα αυτό-οδηγούμενα οχήματά της θα είναι τα 40 χιλιόμετρα την ώρα, επισημαίνοντας ότι στόχος της παραγωγής τους είναι η χρηστικότητα και όχι η πολυτέλεια. «Θα περάσουμε τις γιορτές κάνοντας tests στην πίστα μας και ελπίζουμε να σας δούμε το νέο έτος στους καλιφορνέζικους δρόμους», δήλωσε η ομάδα ανάπτυξης του αυτοκινήτου της Google προκειμένου να αποτρέψει οποιοδήποτε πρόβλημα στο νέο της δημιούργημα, για το οποιο δεν έχει διευκρινίσει ακόμη το πότε θα «βγει» στις αγορές.

Tags: αυτοκίνηταgoogle
Keywords
Τυχαία Θέματα