Στο Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας κλιμάκιο του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας

Το Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας επισκέφθηκε κλιμάκιο του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ), Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου παρέδωσε δώρα και είδη πρώτης ανάγκης, για τα 40 φιλοξενούμενα παιδιά, καθώς και σε άλλα 30 παιδιά της γειτονιάς, που παρακολουθούν μαθήματα και μετέχουν των δράσεων στο νήπιο και το προνήπιο.

Στο Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας (ΠΝΚ) έχουν βρει μόνιμη στέγη 40 παιδιά, ηλικίας από δυόμισι έως πεντέμισι

ετών, που δεν μπορούν να παραμείνουν στις φυσικές τους οικογένειες, λόγω σοβαρών ενδοοικογενειακών θεμάτων, καθώς και άλλα παιδιά που βρήκαν καταφύγιο είτε γιατί έχασαν τους γονείς τους είτε γατί οδηγήθηκαν στο ΠΝΚ με εισαγγελική παραγγελία. Ωστόσο, αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση και άλλων παιδιών τα οποία αφήνουν οι γονείς τους στο νηπιοτροφείο, διότι αδυνατούν να τα συντηρήσουν και τα παίρνουν στο σπίτι κάθε Σαββατοκύριακο ή σε κάποιες περιπτώσεις δεν τα παίρνουν καθόλου αφού είναι άστεγοι.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να δράσουν από κοινού σε θέματα κοινωνικής - ψυχολογικής και νομικής στήριξης και να συνεργαστούν σε θέματα συμβολαιογραφικών παροχών, που προσφέρει το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας.

Επιπρόσθετα, αποφάσισαν να γίνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο φορέων και να δρομολογηθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας για θέματα που άπτονται προστασίας της ευάλωτης οικογένειας και όταν τα προβλήματα επιλυθούν, το παιδί να έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στη φυσική του οικογένεια.

Την ανάγκη «να γίνει επίσημη δικτύωση των δομών και των φορέων που ασχολούνται με θέματα οικογένειας και παιδικής προστασίας μέσα στην οικογένεια», επισήμανε στο Αθηναϊκό ? Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διευθύντρια του ΚΕΣΟ Μαίρη Πίνη, αλλά και την ανάγκη παροχής των απαιτούμενων κονδυλίων από την Πολιτεία.

ΚαλλιθέαΠρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας
Keywords
Τυχαία Θέματα