Στα τέσσερα
Συνάδελφισσα, συνάδελφε
- Το «μνημόνιο» μετονομάστηκε σε «πρόγραμμα» και τελικά ξαναέγινε «μνημόνιο».
- Η «τρόικα» έγινε «θεσμοί», αλλά τελικά ξαναέγινε «τρόικα».
- Το «Όχι» μεταλλάχθηκε σε «Ναι».
- Ο μισθός σου δεν αυξήθηκε. Αντίθετα με το «νέο» ενιαίο μισθολόγιο, αναμένεται να «εξορθολογιστεί», προς τα κάτω εννοείται.
- Το ωράριό σου δεν επανήλθε, αντίθετα αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο.
- Η επιλογή στελεχών (Διευθυντών
- Η αξιολόγηση καταργήθηκε, για να επανέλθει δριμύτερη με το νέο μνημόνιο. Μη φοβάσαι όμως, αυτή τη φορά θα γίνει «αξιοκρατικά».
- Εξακολουθείς να μην μπορείς να πας στο γιατρό, αν δεν είχες προβλέψει μήνες πριν ότι, πρόκειται να αρρωστήσεις.
- Οι φόροι, που καλείσαι να πληρώσεις, εννοείται ότι, αυξήθηκαν.
- Τα παιδιά σου και οι δόσεις των δανείων σου, αποτελούν πλέον τεκμήριο και εκτοξεύουν τις οφειλές σου προς το Δημόσιο.
Οι πολιτικοί τσακώνονται στα παράθυρα, όχι ποιος θα καταργήσει τα μνημόνια, αλλά ποιος θα τα εφαρμόσει. Σε παρακαλάνε, σε εκβιάζουν, σε απειλούν, για να τους δώσεις τη δυνατότητα να σε ρίξουν ακόμα πιο χαμηλά. Για να σου μπήξουν το μαχαίρι ακόμα πιο βαθιά.
Σου λένε ότι, από δω και μπρος θα έχεις τα μαύρα σου τα χάλια, ανεξάρτητα ποιο νόμισμα θα επιλέξεις.
Έμαθες να είσαι συνεχώς στα … τέσσερα. Και προς θεού δεν πρόκειται για σεξουαλικό υπονοούμενο.
- Τα μώρα, που δεν μπορούν να ορθοποδήσουν, περπατάνε στα τέσσερα.
- Τα ζώα, όσα δεν σέρνονται ή δεν πετάνε, πηγαίνουν επίσης με τα τέσσερα.
- Οι σκλάβοι και όσοι έχουν μάθει να προσκυνάνε, είναι συνεχώς στα τέσσερα, ικετεύοντας για τα αυτονόητα και χάνοντας κάθε ίχνος αξιοπρέπειας.
Υπάρχουν βέβαια και αμάξια 4x4, όμως δεν μπορείς να τα αποκτήσεις.
Καλύτερα! Για να σταθείς επιτέλους στα πόδια σου. Μάθε να περπατάς, αντί να σέρνεσαι. Σήκωσε το κεφάλι και διεκδίκησε. Μην παρακαλάς. Πάρε αυτά, που δικαιούσαι. Αν δε θέλεις να το κάνεις για σένα, κάντο για τα παιδιά σου, για τα παιδιά μας.
Διαφορετικά σου αφιερώνω την ιστορία με το Χότζα.
O Χότζας λοιπόν αντιμετώπιζε κάποτε πολύ σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και αποφάσισε να λάβει μέτρα. Αποφάσισε να κάνει περικοπές δαπανών. Και άρχισε από το πιο εύκολο: αποφάσισε να περιορίσει το φαΐ του γαϊδάρου του!
Έκοψε λοιπόν την τροφή που έδινε στο ζώο από τρεις οκάδες κριθάρι, σε δυο οκάδες κάθε μέρα. Ο γάιδαρος άρχισε να αδυνατίζει, αλλά το αδυνάτισμα ήταν σταδιακό και ο Χότζας δεν το πρόσεξε, μιας κι ο γάιδαρος εξακολουθούσε να τον μεταφέρει αδιαμαρτύρητα στη ράχη του. Έτσι μετά από είκοσι μέρες ο Χότζας σκέφτηκε : «Μια χαρά τα πάει ο γάιδαρος και με τις δυο οκάδες. Άρα και μια οκά την ημέρα να του δώσω, δεν έχει ανάγκη».
Πράγματι από την επομένη, το κριθάρι περιορίστηκε στο μισό της προηγούμενης ποσότητας. Σε καμιά δεκαριά μέρες, ελάττωσε πάλι την ημερήσια δόση φτάνοντας στη μισή οκά την ημέρα. Φυσικά ο γάιδαρος είχε καταντήσει «πετσί και κόκαλο» και μόλις και μετά βίας μπορούσε να αντέξει το βάρος του αφεντικού του.
Ο Χότζας όμως ενθουσιασμένος από την «επιτυχία» του πειράματος, ούτε που πρόσεξε την κατάντια του ζώου. Αντίθετα, σκέφτηκε ότι αφού ο γάιδαρος άντεξε την περικοπή της τροφής κατά δυόμιση οκάδες, θα μπορούσε να αντέξει και μια μικρή περικοπή κατά μισή οκά ακόμη. Έτσι σε μια βδομάδα περίπου έκοψε εντελώς το κριθάρι. Αλλά ενώ ο Χότζας ήταν ενθουσιασμένος που κατάφερε να εκπαιδεύσει το γάιδαρο να ζει χωρίς τροφή, ο γάιδαρος δεν άντεξε άλλο και μετά από 5 μέρες πέθανε από την πείνα.
O Χότζας πήγε να πεθάνει από τη στεναχώρια για τη συμφορά, που τον βρήκε και όταν τον επισκέφτηκαν φίλοι και γνωστοί για να τον παρηγορήσουν, αναφώνησε το σπαραξικάρδιο και αμίμητο: «Τι ατυχία! Πάνω που έμαθα το γάιδαρο να μην τρώει, ψόφησε!».
Αποφάσισε, αν θέλεις να ζήσεις ως άνθρωπος ή να ψοφήσεις σαν γάιδαρος.
Γιώργος Βαρδακώστας
Εκπαιδευτικός
Ετικέτες: Γιώργος Βαρδακώστας TweetView the discussion thread.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο εφιάλτης επέστρεψε για την Μενεγάκη: Απάτη-σοκ σε βάρος της Ελένης
- Τέλος στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας σε 6 εβδομάδες
- O γιος του ήρωα Καραθανάση των Ιμίων: "Nα ζητήσει συγγνώμη ο Τσίπρας για τα θαλάσσια σύνορα"
- Πρόσφυγες λένε «ευχαριστώ» στους κατοίκους της Μυτιλήνης
- Δεν έχει κάνει μπάνιο εδώ και 12 χρόνια!
- Υπέκυψε στα τραύματα του ο 27χρονος κοσμηματοπώλης
- Διακοπές τέλος για τη Μενεγάκη: Με νέο look και ανανεωμένη επέστρεψε στη δουλειά
- Στα μπουζούκια με τον Βαγγέλα - Το ρεμπέτικο σποτ τον ΑΝΕΛ με στόχο τον Μεϊμαράκη
- Στο λήμμα «Σκατοψυχιά» της Wikipedia η εικονολήπτρια από την Ουγγαρία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Alfa Vita

- Τελευταία Νέα Alfa Vita
- Στα τέσσερα
- Migrant crisis: Κάποτε ζούσαν...
- Ο Π. Καμμένος, το δεξί χέρι του Α. Τσίπρα, ρίχνει λάσπη
- Για κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων προειδοποιούν οι εργαζόμενοι
- Ο ταξικός κυνισμός του Νικηφόρου Διαμαντούρου
- Ο χάρτης των κενών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
- "Βουνό" οι αιτήσεις για κατ' εξαίρεση προσλήψεις
- 80.000 θέσεις εργασίας για ανέργους μεσώ προγραμμάτων ΟΑΕΔ
- Μηδενικοί διορισμοί για πέμπτη χρονιά – Τάξεις με 50 μαθητές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Toyota Prius: «Προ των πυλών» η τέταρτη γενιά
- ΑΕΚ: Ανακοίνωση για τη διάθεση των μετοχών
- Συμβουλές για την καλύτερη εφαρμογή των προϊόντων make up
- Αύριο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
- Παράνομη η απεργία των πιλότων της Lufthansa
- Γεροβασίλη: Η ανάγκη για συμμαχίες θα κριθεί από την κάλπη
- Πήγε να πάρει τη σύνταξη κρατώντας μια....καραμπίνα (ΦΩΤΟ)
- ΝΔ: O Καμμένος κάνει τη βρώμικη δουλειά του Τσίπρα που βρίσκεται σε πανικό
- Νέο VW Golf με τρικύλινδρο 1.0 TSI