Στα μαλακά ο αστυνομικός που τραυμάτισε την Αγγελική Κουτσουμπού

Ένοχο για σωματική βλάβη εξ’ αμελείας έκρινε το δικαστήριο τον αστυνομικό της ομάδας Δίας Θεμιστοκλή Ποιμενίδη και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Ο αστυνομικός τραυμάτισε σοβαρά με τη μηχανή του την εκπαιδευτικό Αγγελική Κουτσουμπού στην πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2009.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή που αντιστοιχεί σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, παρότι δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι υπήρχε

δολοφονική πρόθεση. Έκανε έτσι δεχτό τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι ήταν η «κακιά στιγμή».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αυγή» ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος «ούτε ανθρωποκτόνες τάσεις είχε και δεν είχε κανένα λόγο και σκοπό ούτε εναντίον της Κουτσουμπού, ούτε οποιουδήποτε άλλου» και πρότεινε 10 μήνες φυλάκιση.

Χαρακτήρισε δε τη δίκη «υπερπολυτελή διαδικασία» καθώς εξετάστηκαν πολλοί μάρτυρες για ένα τροχαίο. Παράλληλα χαρακτήρισε "νομικά και ουσιαστικά αβάσιμο" το αίτημα της πολιτικής αγωγής για αναρμοδιότητα του Γ' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου να δικάσει την υπόθεση και παραπομπή σε ανώτερο δικαστήριο ως βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Tags: ΚουτσούμπουΔΙΑΣδίκηκαταδίκηΑλέξης Γρηγορόπουλος Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα