Σκληραίνουν τη στάση τους για τις περικοπές οι πανεπιστημιακοί

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα έως τις 21 Σεπτεμβρίου εισηγήθηκε χθες η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών προς τους συλλόγους διδασκόντων όλης της χώρας.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν χθες το βράδυ καθηγητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα έως τις 21 Σεπτεμβρίου εισηγήθηκε χθες η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών προς τους συλλόγους διδασκόντων όλης της χώρας.

Η ΠΟΣΔΕΠ αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της έναντι της κυβέρνησης για τις επικείμενες περικοπές στους μισθούς των πανεπιστημιακών (μεσοσταθμικά 17,5%) και καλεί όλους τους διδάσκοντες να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις έως και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.

«Οι πανεπιστημιακοί βρισκόμαστε στην ιδιαίτερη δυσχερή θέση να καταφύγουμε αμέσως σε απεργιακές κινητοποιήσεις, δηλαδή κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου, ένα μέτρο που στην πολύχρονη ιστορία του κλάδου έχει χρησιμοποιηθεί με πολύ μεγάλη φειδώ», τονίζει η Ομοσπονδία, η οποία καλεί τους φοιτητές να κατανοήσουν τα αιτήματα των πανεπιστημιακών και να επιδείξουν αλληλεγγύη. Αναφορικά με τις εξετάσεις των φοιτητών, οι οποίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα, διεξάγονται μετ΄ εμποδίων σε αρκετά ιδρύματα.

Οι αποφάσεις των συλλόγων ΔΕΠ ανανεώνονται καθημερινά και οι φοιτητές θα πρέπει να επικοινωνούν με τις γραμματείες των σχολών τους για να ενημερώνονται αν θα πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες εξετάσεις.

Σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση, 18 σύλλογοι διδασκόντων συμμετέχουν -με διαφορετική μορφή ο καθένας- στις κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών. Χθες, το βράδυ, καθηγητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών και διαμαρτυρήθηκαν για τις μισθολογικές περικοπές. Παγκρήτια κινητοποίηση στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου πραγματοποίησαν χθες οι πανεπιστημιακοί καθηγητές του νησιού διαμαρτυρόμενοι για την επερχόμενη μείωση των αποδοχών τους, αλλά και για τη μείωση των κονδυλίων για τα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα