Σήμερα η απόφαση για τον Πιστόριους

Tweet

Στα χέρια της Τοκοζίλε Μασίπα από το Σοβέτο, της δεύτερης γυναίκας που κατάφερε να αναρριχηθεί στη θέση της δικαστού στη Νότια Αφρική, σε ένα δικαστήριο μάλιστα όπου οι περισσότεροι κατηγορούμενοι αλλά και μάρτυρες είναι λευκοί, βρίσκεται η ετυμηγορία του Όσκαρ Πιστόριους,

ο οποίος είναι αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στένκαμπ τον Φεβρουάριο του 2013.

Η ανάγνωση της ετυμηγορίας αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, ενώ η ποινή θα ανακοινωθεί έπειτα από εβδομάδες.

Ο Οσκαρ Πιστόριους έφτασε στο δικαστήριο φορώντας ένα μαύρο κοστούμι και άσπρο πουκάμισο λίγο μετά τις εννιά το πρωί ώρα Ελλάδος. Γύρω του σωματοφύλακες, αστυνομικοί και δεκάδες δημοσιογράφοι που βρίσκονταν σε πλήρη ετοιμότητα για να μεταδώσουν πρώτοι την είδηση που εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο περιμένουν να πληροφορηθούν από το Διαδίκτυο, τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνά τους. Στο πλευρό του Πιστόριους και ο πατέρας του Χένκε, ο οποίος ωστόσο εμφανιζόταν στο δικαστήριο για δεύτερη μόλις φορά σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. «Βρίσκομαι εδώ για να τον στηρίξω», αρκέστηκε να δηλώσει, ενώ ο ίδιος ο Παραολυμπιονίκης αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Πηγή: Καθημερινή

Tags: ΠιστόριουςΌσκαρ Πιστόριουςδολοφονία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα