Σενάρια κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών

Tweet

Επιστρέφουν τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου καθώς και τη κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών σύμφωνα με δημοσίευμα του "ΕΘΝΟΥΣ".

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εν λόγω προγραμματική συμφωνία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και στην δευτερολογία της χθεσινής του ομιλίας

εν όψει της πανελλαδικής συνάντησης του ΠΑΣΟΚ.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με τη χθεσινή αναφορά του (και με φόντο τη διαρκή ένταση από τα συνεχή θερμά επεισόδια στο ΠΑΣΟΚ) έθιξε στην πραγματικότητα το σενάριο δύο απανωτών εκλογών, όπως ακριβώς συνέβη το 2012 (Μάιο και Ιούνιο). Εξυπακούεται ότι πιθανή υιοθέτηση της πρότασης να κατατεθεί αλλαγή του εκλογικού νόμου όταν ανοίξει η Ολομέλεια της Βουλής σημαίνει ότι η αλλαγή αυτή θα ισχύσει για τις «δεύτερες» εκλογές, στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, αν και αποδέχεται ότι υπάρχει στην προγραμματική συμφωνία δέσμευση για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, απαντά αρνητικά στα σενάρια να γίνει κίνηση προς το αναλογικότερο τώρα, αλλά συμφωνεί με την ανάγκη να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες του «χάρτη».

Πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει διαδοχικές συζητήσεις με στελέχη και συνεργάτες του και είναι αποφασισμένος να θέσει το ζήτημα και στον πρωθυπουργό.

«Ποιος είπε ότι θα κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ότι θα είναι πρώτος στο επίπεδο του 25% ή 26%; Ποιος είπε ότι ο κόσμος δεν θέλει σταθερότητα; Και ποιος είπε ότι έχει λήξει το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου;», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά χθες του κ. Βενιζέλου.

Tags: εκλογέςέδρεςΒουλή Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα