Σεμινάρια για το άγχος...για να μάθεις να υπομένεις όσα επιβάλλει ο εργοδότης!

Tweet

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διακινείται η παρακάτω διαφήμιση για ένα σεμινάριο με τον τίτλο «Αντοχή στην εργασιακή πίεση και άγχος»: «(...) το σεμινάριο αυτό θα βοηθήσει τους εργαζόμενους να αντέχουν την πίεση στη δουλειά όταν χρειάζεται, να ρυθμίζουν τη δουλειά τους με αυτοέλεγχο και να τα βγάζουν πέρα σε καταστάσεις πίεσης χωρίς να διαταράσσεται η υγεία τους. Απευθύνεται σε (...) στελέχη και επαγγελματίες που θέλουν να διατηρούν σταθερή την απόδοσή τους και να ελέγχουν τις αντιδράσεις τους κάτω από συνθήκες πίεσης, σύγχυσης, αντίθεσης

ή σύγκρουσης». Τα σεμινάρια διοργανώνει κάποιος που δηλώνει «25 χρόνια εκπαιδευτικής εμπειρίας σε θέματα Marketing και πωλήσεων στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ» με θητεία σε πολυεθνικές εταιρείες. Το κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια είναι 205 ευρώ και σύμφωνα με τη διαφήμιση «μπορεί να καλυφθεί μέσω ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ».

Πολύ σωστά επισημαίνεται σε σημερινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη ότι το άγχος στην εργασία είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της δουλειάς, του φόβου της απόλυσης, του κυνηγητού των στόχων που βάζει η εργοδοσία, του κλίματος ανταγωνισμού που επιβάλλει ο εργοδότης ανάμεσα στους εργαζόμενους, καλλιεργώντας την αντίληψη «ο θάνατός σου η ζωή μου». Κι ενώ οι καπιταλιστές επιβάλλουν στον εργαζόμενο να ζει μέσα στο άγχος, τον καλούν από πάνω να μάθει να ...αυτορρυθμίζεται, προκειμένου να αποδίδει τα μέγιστα στην κερδοφορία, να μη διαταράσσονται η απόδοση και η υγεία του, αφού και τα δύο θεωρούνται κόστος για την εργοδοσία.

Tags: σεμινάρια για το άγχος Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα