ΣΕΚΑ: Δεκάδες νεκροί Παλαιστίνιοι - Ως πότε θα σωπαίνουμε;

Ο Σύλλογος των Εκτάκτων Αρχαιολόγων δεν προτιμά τη σιωπή. Καταγγέλλει τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ και στέκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού που παλεύει για τη λευτεριά της πατρίδας του.

Ο ΣΕΚΑ θα είναι μαζί με τους Παλαιστινίους στη «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής», όσο το Ισραήλ απαντά με σφαίρες στου άοπλους διαδηλωτές, όσο το Ισραήλ εποικίζει τη γη των Παλαιστινίων, όσο το Ισραήλ χρησιμοποιεί απαγορευμένα

όπλα, όσο εξαπολύει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον γυναικόπαιδων, όσο υπονομεύει κάθε προσπάθεια ειρήνευσης στην περιοχή και τορπιλίζει τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Ο ΣΕΚΑ δεν κλείνει τα μάτια στις ευθύνες που έχουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μπροστά σε αυτή τη σφαγή. Καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση που συσσφίγγει τις σχέσεις της με το Ισραήλ χαρακτηρίζοντάς το στρατηγικό της σύμμαχο. Αποδοκιμάζει την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχει δημιουργήσει πολλαπλά μέτωπα πολέμου στη Μέση Ανατολή, με το ενδεχόμενο ενός νέου ευρύτερου πολέμου πάντοτε ανοιχτό.

Καλούμε τους πολίτες να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό. Σας καλούμε ακόμα να διατρανώσουμε τη θέλησή μας να ζήσουμε ειρηνικά με τους γειτονικούς λαούς ενάντια στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Ο Σ.ΕΚ.Α. απαιτεί και παλεύει:

Να προχωρήσει η κυβέρνηση στην πλήρη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, όπως έχει ψηφίσει η ελληνική βουλή από τον Δεκέμβριο 2015. Φέρει ακέραια την ευθύνη για τη μη τήρηση της απόφασης του κοινοβουλίου.
Για ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Για την επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων στην πατρίδα τους.
Για την άμεση απελευθέρωση από το Ισραήλ όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

σύλλογος έκτακτων αρχαιολόγωνΠαλαιστίνηΠαλαιστίνιοιΙσραήλ
Keywords
Τυχαία Θέματα