Σε Αθήνα και Κρήτη οι 7 σοβαρά τραυματίες του σεισμού στην Κω

Μετά τον ισχυρότατο σεισμό στην Κω και τους δύο νεκρούς, περισυνελέγησαν οι τραυματίες, 7 εκ των οποίων είναι αρκετά σοβαρά.

Αεροπορικώς μεταφέρθηκαν 3 τραυματίες-ένας Έλληνας, ένας Αλβανός και μια Σκανδιναβή στην Αθήνα στο "Θριάσιο" νοσοκομείο.. Οι τραυματίες φέρουν σοβαρά κατάγματα

Οι άλλοι 4 σοβαρά τραυματίες, ένας Έλληνας και τρεις ξένοι, πιο σοβαρά τραυματισμένοι, μεταφέρθηκαν στην Κρήτη

Σύμφωνα με δηλώσεις

του διοικητή του νοσοκομείου, Παλαιορούτη Κωνσταντίνο, οι τραυματίες έχουν υποστεί κατάγματα και «αντιμετωπίζονται όπως πρέπει. Λαμβάνουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Ως πιο σοβαρή περίπτωση εκτιμάται εκείνη του Αλβανού τραυματία, ο οποίος φέρει κάταγμα στη λεκάνη και στην σπονδυλική στήλη.

Οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στην Κρήτη είναι ένας 22χρονος Νορβηγός που έχει ακρωτηριαστεί στο ένα πόδι ενώ το άλλο φέρει κάταγμα. Ένας 25χρονος επίσης Νορβηγός που παρουσιάζει υπαραχνοειδή αιμορραγία από κάταγμα κρανίου. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μια 25χρονη Ελληνίδα με κατάγματα και στα δυο πόδια καθώς και ένας 37χρονος με κάταγμα του οφθαλμικού κόγχους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι και οι τέσσερις είναι αιμοδυναμικά σταθεροί. Ο 25χρονος εισήχθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ενώ η 25χρονη κοπέλα θα χειρουργηθεί.

Από νωρίς το πρωί το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τόσο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που εφημερεύει, όσο και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου ήταν επί ποδός. Όπως δήλωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιάννης Τασσόπουλος, το νοσοκομείο είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για την παροχή ιατρικής φροντίδας στους τραυματίες.

Κωςσεισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα