Σχετικά με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, του αιρετού Τάσου Σταυρογιαννόπουλου

Tweet

Οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται μέσα στο μήνα Νοέμβριο κάθε έτους, το υπουργείο Παιδείας όμως παραβίασε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και κρατάει σε ομηρία εδώ και πέντε μήνες χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα. Δείτε παρακάτω τι ισχύει για τις μεταθέσεις από τον αιρετό Τάσο Σταυρογιαννόπουλο

Επιμέλεια: alfavita.gr

Μεταθέσεις

εκπαιδευτικών

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα για τη μεγάλη καθυστέρηση έναρξης της διαδικασίας των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών. Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, παραβιάζοντας και περιφρονώντας το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, εφόσον σύμφωνα με το Π.Δ. 50/96 (άρθρο 6, παράγραφος 2) οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται μέσα στο μήνα Νοέμβριο κάθε έτους, κρατάει σε ομηρία εδώ και πέντε μήνες χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, στερώντας τους το δικαίωμα στην ελπίδα να εργαστούν κοντά στους τόπους μόνιμης διαμονής τους.

Παράλληλα, εκδόθηκε το Π.Δ. 28/28-2-2014 για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών, που όμως έχει υπογραφεί από τον Υπουργό στις 10 Δεκεμβρίου 2013. Η φημολογία, επίσης, στους διαδρόμους του Υπουργείου για συγχωνεύσεις σχολείων και για αλλαγές στη διαδικασία των μεταθέσεων είναι διάχυτη.

Όλα αυτά συνηγορούν σε πλήρη απαξίωση των ανθρώπων, που σε μια δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα και κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες κρατούν άσβεστη τη φλόγα της μόρφωσης των παιδιών μας.

Η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από τη Δ.Ο.Ε. κατά παντός υπευθύνου, για τη μη πραγματοποίηση των μεταθέσεων, ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών αποτελούσε αδήριτη ανάγκη. Οφείλει ωστόσο, το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα να κλιμακώσει τον αγώνα, για να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των μεταθέσεων με το ισχύον νομικό πλαίσιο, εφόσον τα χρονικά όρια δεν επιτρέπουν τροποποιήσεις. Οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να γίνει από την επόμενη χρονιά μετά από διάλογο με την Ομοσπονδία μας και να οδηγεί στη βελτίωση του συστήματος. Δεν πρέπει να επιτραπεί στραπατσάρισμα ενός αξιόπιστου και αντικειμενικού συστήματος υπηρεσιακών μεταβολών, που ίσχυσε για δεκαετίες και αποτέλεσε κατάκτηση του Κλάδου των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί. Είναι ψυχές, που έχουν οικογένειες και η πολιτεία τούς οφείλει σεβασμό. Ιδιαίτερα, όσον αφορά στο δικαίωμα να εργάζονται σε σχολεία πλησίον του τόπου διαμονής τους πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία των μεταθέσεων, για να μπορούν απερίσπαστα να επιτελούν το έργο που τους έχει ανατεθεί.

Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς

Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

Πάτρα, 12- 3- 2014

Σταυρογιαννόπουλος Τάσος

Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Αχαΐας

Tags: μεταθέσειςαιρετόςΤάσος Σταυρογιαννόπουλος Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα