Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Γ΄Αθήνας 31/8

Tην Πέμπτη 31/8/2017 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας όπου συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής εντός ΠΥΣΠΕ και τοποθέτηση εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής με απόσπαση από άλλα ΠΥΣΠΕ. Αναλυτικά:

Έκαναν αίτηση για τοποθέτηση 23 εκπαιδευτικοί.

Τοποθετήθηκαν 3 εκπαιδευτικοί προερχόμενοι από άλλα ΠΥΣΠΕ.

Εγκρίθηκαν οι αποσπάσεις 7 εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής.

Εγκρίθηκαν 10 αποσπάσεις εκπαιδευτικών από τη Γενική στην Ειδική Αγωγή.

Δεν εγκρίθηκαν οι αποσπάσεις

3 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή.

Δηλώσαμε ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ότι, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Συλλόγων μας και τις θέσεις του Κλάδου, οι συνάδελφοι που αποσπώνται από τη Γενική στην Ειδική Αγωγή θα πρέπει να έχουν πτυχίο ή μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή.

Τα ονόματα των εκπαιδευτικών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης όπως και πληροφορίες για τυχόν ενστάσεις.

Ύστερα από τις παραπάνω τοποθετήσεις έχουμε τα εξής κενά στην Ειδική Αγωγή:

23 κενά σε Τ.Ε. Δημοτικών σχολείων:

Αιγάλεω: 2ο Δ.Σ- 7ο Δ.Σ- 12ο Δ.Σ-

Χαϊδαρίου: 3ο Δ.Σ- 7ο Δ.Σ- 8ο Δ.Σ- 9ο Δ.Σ

Αγίας Βαρβάρας:1ο Δ.Σ- 4ο Δ.Σ

Περιστερίου: 13ο Δ.Σ-14ο Δ.Σ -15ο Δ.Σ- 19ο Δ.Σ- 22ο Δ.Σ- 30ο Δ.Σ- 33ο Δ.Σ.

Αγίων Αναργύρων: 7ο Δ.Σ-11ο Δ.Σ.

Καματερού: 6ο Δ.Σ- 7ο Δ.Σ.

Ιλίου: 2ο Δ.Σ- 5ο Δ.Σ- 20ο Δ.Σ.

25 κενά Π.Ε. 70 σε Ειδικά Σχολεία:

Ε.Δ.Σ. Περιστερίου: 6

Ε.Δ.Σ ΙΛΙΟΥ: 7

Ε.Δ.Σ ΚΙΝΗΤΙΚΑ: 5

Ε.Δ.Σ. ΑΥΤΙΣΜΟΥ: 7

ΘΕΜΑ 2ο: Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σε εκπαιδευτικούς.

Είχαν γίνει 6 αιτήσεις για αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων κι έγιναν όλες δεκτές. Αναλυτικά: Π.Ε 11 από 9ο Δ.Σ Ιλίου- Π.Ε 70 από 31ο Δ.Σ Περιστερίου- Π.Ε 60 από 4ο Ν/Γ Αγ. Βαρβάρας- Π.Ε 11 από διάθεση ΠΥΣΠΕ- Π.Ε 06 από 1ο Δ.Σ Πετρούπολης και Π.Ε 70 από 4ο Δ.Σ Χαϊδαρίου.

ΘΕΜΑ 3ο: Χορήγηση άσκησης ιδιωτικού έργου. Υπήρξαν αιτήσεις 14 εκπαιδευτικών. Απορρίφθηκε 1 (αφορούσε εργασία σε «Κέντρο Μελέτης» και εγκρίθηκαν οι 13 από αυτές: Π.Ε. 11 από 7ο Ιλίου- Π.Ε 70 από 24ο Δ.Σ Περιστερίου- Π.Ε 70 από 1ο Δ.Σ Καματερού- Π.Ε 19 από διάθεση ΠΥΣΠΕ- Π.Ε 11 από 1ο Δ.Σ Αιγάλεω- Π.Ε 11 από διάθεση ΠΥΣΠΕ-Π.Ε 70 από 21ο Δ.Σ Ιλίου- Π.Ε 70 από 17ο Δ.Σ Αιγάλεω- Π.Ε 70 από 4ο Δ.Σ Πετρούπολης- Π.Ε 11 από διάθεση ΠΥΣΠΕ- Π.Ε 60 από 5ο Ν/Γ Αιγάλεω- Π.Ε 19 από διάθεση ΠΥΣΠΕ και Π.Ε 11 από 10ο Δ.Σ Αιγάλεω.

ΘΕΜΑ 4ο : Ένταξη εκπαιδευτικών σε ειδική κατηγορία μετάθεσης. Υπήρξαν αιτήσεις 4 εκπαιδευτικών. Απορρίφθηκε 1, (Π.Ε 20, διότι δεν περιλαμβάνεται στις ειδικές κατηγορίες που ορίζει το Π.Δ 50) κι έγιναν δεκτές οι 3 (ΠΕ 11- ΠΕ 70 και ΠΕ 70).

ΘΕΜΑ 5ο : Αιτήματα εκπαιδευτικών για χορήγηση μειωμένου εργασιακού ωραρίου. Έγιναν δύο αιτήσεις κι έγιναν και οι δύο δεκτές ( Π.Ε 60 και ΠΕ 70).

ΘΕΜΑ 6ο : Διαπίστωση λειτουργικών υπεραριθμιών σε σχολικές μονάδες της Δ/νσης Π.Ε Γ΄Αθήνας.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών της Γ΄Αθήνας (Αιγάλεω, Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», Ιλίου –Καματερού-Πετρούπολης «Δημ. Γληνός») πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για το ζήτημα των υπεραριθμιών. Κατήγγειλαν ότι:

- Το Υπουργείο Παιδείας μέσω του Π.Δ 79/2017 μονιμοποιεί και «νομιμοποιεί» όλες τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων σε Γενική, Ειδική και Προσχολική Αγωγή και συνεχίζει να υλοποιεί τις οδηγίες της Ε.Ε, του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ.

- Το έγγραφο που στάλθηκε στις 11/8 με οδηγίες –εντολές προς τα Π.Υ.Σ.Π.Ε.- Π.Υ.Σ.Δ.Ε και τους Συλλόγους Διδασκόντων για την υλοποίηση χρονοδιαγράμματος «με σκοπό την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-18» προβλέπει συνεχείς συνεδριάσεις ώστε να οριστούν υπεραριθμίες και πλεονάζον προσωπικό. Με κλειστά τα σχολεία, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών επιχειρείται με πλασματικά στοιχεία να δημιουργηθεί μια δεξαμενή με πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν κάθε «τρύπα» και κενό των σχολείων.

- Ταυτόχρονα για άλλη μια χρονιά η κάλυψη των χιλιάδων κενών θα γίνει όχι με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων αλλά με αναπληρωτές των προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α.

Οι Σύλλογοι ζήτησαν:

Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμού εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς. Στο Νηπιαγωγείο, στην Α΄και Β΄ δημοτικού 15 μαθητές ανά τμήμα και 20 μαθητές ανά τμήμα στις υπόλοιπες τάξεις.Ένας/μία δάσκαλος/α για κάθε τμήμαΈνας/μία δάσκαλος/α ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο ώστε να μην μετατραπεί σε φύλαξη όπου κάθε ώρα θα μπαίνει και διαφορετικός δάσκαλοςΈνας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα ένταξηςΈνας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα υποδοχής και σε κάθε παράλληλη στήριξηΤις απαραίτητες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας στα τμήματαΔύο νηπιαγωγούς για κάθε ολοήμερο νηπιαγωγείο.Εγγραφή στο δημόσιο σχολείο όλων των προσφυγόπουλων.

Από την πλευρά του ο Δ/ντης εκπαίδευσης απάντησε ότι:

Θα προχωρήσει στην υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος που έχει βάλει το Υπουργείο.Έχει ζητήσει από τους Δ/ντές των σχολείων να υπολογίσουν συν ένα δάσκαλο.Στους Π.Ε 70 (δασκάλους) υπάρχουν, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, 60 υπεράριθμοί και άλλοι 35 που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ ενώ τα κενά είναι 104. Παρόμοια κατάσταση υπάρχει για τους νηπιαγωγούς (ΠΕ 60).Για τις ειδικότητες είπε ότι θα ζητηθούν από το Υπουργείο όλα τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία.Έχει ζητήσει να ιδρυθούν 13 Τάξεις Υποδοχής (5ο - 9ο – 2ο Χαϊδαρίου, 3ο -10ο -17ο -1ο -4ο – 8ο Αιγάλεω και 13ο -33ο -18ο Περιστέρι).Υπάρχουν 312 αιτήσεις για παράλληλη στήριξη (286 για μαθητές Δημοτικού και 26 για μαθητές νηπιαγωγείου).

Από την μεριά τους οι Σύλλογοι δήλωσαν ότι η διαδικασία κρίσης των υπεραριθμιών δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί και κάλεσαν τους αιρετούς αλλά και τα υπόλοιπα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ να αποχωρίσουν. Οι αιρετοί αποχωρίσαμε και το ΠΥΣΠΕ διέκοψε τις εργασίες του. Ωστόσο η μάχη θα πρέπει να συνεχιστεί γιατί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου αύριο Παρασκευή 1/9/17 στις 12.30 μ.μ θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ για το χαρακτηρισμό των υπεράριθμων εκπαιδευτικών και τη Δευτέρα 4/9/17 στις 1.30 μ.μ. θα γίνει η τοποθέτηση των υπεράριθμων.

Χρειάζεται ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε τη μάχη για την αποτροπή οποιασδήποτε προσπάθειας υποχρεωτικών μετακινήσεων εκπαιδευτικών, συμπτύξεων τμημάτων, συγχωνεύσεων, αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα - υποχρεωτικών μετακινήσεων μαθητών κλπ.

Το Δημόσιο Σχολείο δεν έχει πλεονάσματα. Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει. Χρειάζονται μαζικοί διορισμοί για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν.

ΣΑΜΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ΄Αθήνας

Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙς

(Παρεμβάσεις – Κινήσεις-Συσπειρώσεις Π.Ε)

Αναπληρωτής: ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΥΣΠΕ Γ ΑθήναςΠαναγιώτης Σάμιος
Keywords
Τυχαία Θέματα