«Σας καλώ να ονειρευτούμε μαζί ένα νέο σχολείο»

«Σας καλώ να ονειρευτούμε μαζί ένα νέο σχολείο» η παρ- εξήγηση της εκλογής των ίδιων διευθυντών στο 90 τοις εκατό των σχολείων.

όπου συννεφάκια βάλτε :

Α-συννεφάκι: υποψήφιος με πολιτική σκέψη απευθύνεται στο σύλλογο προεκλογικά: σας καλώ να οραματιστούμε μαζί ένα νέο σχολείο!

Β-συννεφάκι: τι σου ΄λεγα, πάλι θα μας πρήξει με πολιτική ανάλυση των εκλογών, πάλι δεν έφερε το πλέξιμό του!

Γ- συννεφάκι: ακριβώς το ίδιο!

Σημείωση: λείπει από την εικόνα ο παλιός μνημονιακός διευθυντής:

Πίσω από την πόρτα τρίβει τα χέρια του και ευχαριστεί την τύχη του…

Ας συνδυάσουμε το παραπάνω με την επίσημη τοποθέτηση συναδέλφου στο σύλλογό της και με το γεγονός ότι αναγκάστηκε τελικά να αποσύρει την υποψηφιότητά της:

{Συνάδελφοι, σας στέλνω το βιογραφικό μου, σύμφωνα με το νέο νόμο επιλογής διευθυντών, προς ενημέρωση του συλλόγου –αναφέρεται παρακάτω το απόσπασμα της εγκυκλίου-:

«Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Κριτήρια επιλογής (άρθρα 18 και 19 του ν.4327/2015)

_Επίσης θεωρώ απαραίτητο να κάνω τις εξής διευκρινήσεις γιατί δεν μας έχει δοθεί η ευκαιρία να είμαστε όλοι μαζί κάποια στιγμή και να μιλήσουμε ανοιχτά και συγκεκριμένα για το θέμα:

Η απόφασή μου αυτή έχει πολιτικό υπόβαθρο κι έχει τη λογική ότι: ο Διευθυντής είναι φορέας πολιτικής που καλείται να εφαρμόσει στους υφισταμένους του. Όπως ζήσαμε όλο το προηγούμενο καιρό κι ίσως ξαναζήσουμε παρακάτω,, όταν οι πολιτικές είναι εναντίων των ανθρώπων και των συμφερόντων τους πρέπει να έχει το σθένος να είναι μαζί με τους συναδέλφους του και όχι με την οποιαδήποτε διοίκηση επιδιώκει τον αφανισμό τους και να υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους, κάτι που δεν συνέβη στη δύσκολη φάση της αξιολόγησης που περάσαμε. Από την πρώτη συνεδρίαση που ήμουν παρούσα στο σχολείο μας, και χωρίς να γνωρίζω τι θα γίνει παρακάτω – σε καμία περίπτωση περιμένοντας να φτάσουμε σε εκλογές διευθυντών – στάθηκα συνειδητά υπέρ του συλλόγου και κατά της αξιολόγησης αυτής και όλος ο σύλλογος παμψηφεί συμφώνησε. Αυτό, η λογική λέει ότι πρέπει να εκτιμηθεί στην συγκυρία των εκλογών.

Σας παραπέμπω στο άρθρο και στη θέση μου για την αξιολόγηση, που σας είχα αποστείλει ήδη από τότε:

http://www.alfavita.gr/

Σύμφωνα με τα παραπάνω ξεκαθαρίζεται σαφώς το θέμα ότι δεν υπάρχει κανενός είδους και σε καμία περίπτωση προσωπική αντιπαράθεση με κανέναν υποψήφιο παρά μονάχα διαφορετική πολιτική αντίληψη και θέση, μια αντίληψη και θέση όμως- για όποιους την αντιλαμβάνονται- που μπορεί να στοιχίζει την εργασία, την ανεργία ή και τις ίδιες τις ανθρώπινες ζωές ανάλογα με το τι επιδιώκει το εκάστοτε πολιτικό σύστημα και οι φορείς του που επιλέγουμε..

Πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία και σε νέους ανθρώπους, σε καινούργιες αντιλήψεις για την διοίκηση και να μην δημιουργούμε «γυάλινες οροφές».

Από την πραγματική προσπάθεια για προσωπική βελτίωση και που – όπως θα διαπιστώσετε από το βιογραφικό –ήταν συνεχής και επίπονη και την όλη κοινωνική πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια, δικαιολογείται η υποψηφιότητά μου και δεν είναι τυχαία ή αυθαίρετη.

Όσον αφορά την συνδικαλιστική δράση, είμαι αγωνιστής των εργασιακών μας δικαιωμάτων όλα αυτά τα χρόνια ενεργά και σε όλες τις κρίσιμες στιγμές στις συνελεύσεις, συνεδριάσεις και αποφάσεις συλλόγων που κρίνουν το μέλλον μας ως πολιτών και εκπαιδευτικών. Κάτω από πολύ κρίσιμες περιστάσεις- με την κατάργηση της επετηρίδας το 1998- εξελέγην στο προεδρείο του……. στην Αθήνα.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή και την υπομονή σας.}

Από την εθελοντική κίνηση εκπαιδευτικών «αξιοπρεπής ζωή για όλους»

http://axi-zo.blogspot.gr/

Tags: σχολείονέο σχολείοεθελοντική κίνηση εκπαιδευτικών «αξιοπρεπής ζωή για όλους»
Keywords
Τυχαία Θέματα