Σακελλαρίδης: «Καμία στροφή, καμία κωλοτούμπα στο θέμα του χρέους»

«Δεν υπάρχει καμία στροφή, δεν υπάρχει καμία κολοτούμπα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στον απόηχο της συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στους Financial Times, όπου η Ελλάδα φαίνεται να προτείνει ανταλλαγή, παρά διαγραφή, του χρέους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι η «πολιτική θέση» της κυβέρνησης είναι

σταθερά η διαγραφή μέρους του δημόσιου χρέους - θέση στην οποία θα μείνει πιστή τόσο στις επικείμενες επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με Ευρωπαίους ηγέτες σε Ρώμη, Βρυξέλλες και Παρίσι, όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις.

Ω προς τον κ. Βαρουφάκη, είπε πως ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται σε «τεχνικές» που έχουν ως στόχο να καταστεί το χρέος βιώσιμο και να μειωθεί το βάρος που φέρουν οι Έλληνες πολίτες.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε πως από την ελληνική πλευρά δεν υπάρχει κανένα αίτημα για συνάντηση, επιβεβαιώνοντας στην ουσία τον «πάγο» που υπάρχει μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου.

Εντούτοις, διευκρίνισε, πως η Ελλάδα σέβεται το ρόλο της Γερμανίας και της κυρίας Μέρκελ στην Ευρώπη. Σχετικά δε με την σημερινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Ρώμη, για συνομιλίες με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντζι, ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως επί τάπητος θα τεθούν θέματα του αφορούν την Τρόικα, τη λιτότητα, αλλά και το χρέος των κρατών του ευρωπαϊκού νότου.

Tags: Σακελλαρίδηςδιαγραφή χρέουςχρέος
Keywords
Τυχαία Θέματα