Ψηφίσματα για την ΕΡΤ- Α ΕΛΜΕ Κορινθίας, Eνωση Υπαλλήλων Πέριφερειακών Υπηρεσιών Μακεδονίας Θράκης Υπ. Παιδείας‏

ΑνακοινώσειςΨηφίσματαΑ΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΡΓΟΥΣ 17 - 19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 20 100 ΤΗΛ. – FAX: 27410 26860 Email: [email protected] http://aelmek.blogspot.com ΚΟΡΙΝΘΟΣ 12/06/2013 Α.Π. 122 ΠΡΟΣ: ΕΛΜΕ ΚΟΙΝ: MME

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την απόφασή της για κλείσιμο

της ΕΡΤ και την απόλυση 2700 εργαζομένων, η κυβέρνηση δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις της: Αυτό που γίνεται σήμερα στην ΕΡΤ, είναι εικόνα από το μέλλον όλων των εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Γι’ αυτό το λόγο και ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Είναι αγώνας ενάντια στις σχεδιαζόμενες απολύσεις του δικού μας κλάδου. Είναι αγώνας ενάντια στον αυταρχισμό που καταργεί συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα. Είναι αγώνας για την ίδια τη Δημοκρατία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ (13/6/13) ΣΤΙΣ 11:30 ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Έναντι Εθνικής Τράπεζας).

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ!

===========================

EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΕΠΘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Προξένου Κορομηλά 51 – 54622 - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Τηλέφωνο - Φαξ: 2310 - 226314

Web site: http://www.symtyp.gr

e-mails :[email protected] ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 12-06-2013

[email protected]

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας στη Μακεδονία & Θράκη καταγγέλλει και καταδικάζει:

Την κυνική και αντιδημοκρατική πρακτική της Κυβέρνησης όπως αυτή εκφράζεται με το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και μάλιστα εκτός κοινοβουλευτικής διαδικασίας, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Την κυνική και αντιδημοκρατική πρακτική της Κυβέρνησης που μιλάει για αδιαφάνεια, διαφθορά και σπατάλες στην ΕΡΤ στοχοποιώντας τους εργαζόμενους αλλά ξεχνάει να πει και να απολογηθεί για τις κομματικές διοικήσεις που διόριζαν όλα αυτά τα χρόνια και έχουν την κύρια ευθύνη για όλα τα παραπάνω.

Την κυνική και αντιδημοκρατική πρακτική της Κυβέρνησης που μιλάει για κόστος λειτουργίας και τηλεθέαση της ΕΡΤ ενοχοποιώντας το δημόσιο φορέα αλλά ξεχνάει να πει και να αναγνωρίσει την ποιοτική σύνθεση των προγραμμάτων της, την εθνική αναγκαιότατα ύπαρξης της για τις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας, αλλά και για την παρουσία της και την στήριξη του απόδημου ελληνισμού.

Με προϋπόθεση την ακηδεμόνευτη λειτουργία της, θεωρούμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση πυλώνα της δημοκρατίας και του πλουραρισμού, ως μόνο αντίπαλο δέος στον έλεγχο της πληροφόρησης από τα διαπλεκόμενα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ταυτόχρονα, κατανοώντας την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων και των δομικών αλλαγών στο Δημόσιο αξιώνουμε την διαφάνεια, την αξιοκρατία, τον δημόσιο έλεγχο των υποδομών, την ορθολογική διαχείριση του προσωπικού και την εφαρμογή σύγχρονων και ολοκληρωμένων προγραμμάτων αναδιάρθρωσης των δομών.

Οι αντιδημοκρατικές πρακτικές, οι αποσπασματικές καταργήσεις δημοσίων φορέων, οι ανθρωποθυσίες με κυνικό τρόπο, οι αδιαφανείς και ύποπτες διαδρομές συμβάσεων και εκχωρήσεων, η συνεχιζόμενη επίθεση στους εργαζόμενους και η ανερυθρίαστη συκοφάντηση τους, δημιουργεί μαζί με την φτωχοποίηση της κοινωνίας, τα χαράτσια, τους δυσβάσταχτους φόρους αλλά και το μείζον πρόβλημα της ανεργίας, το εκρηκτικό μείγμα που θα δώσει το success story της απαλλαγής του λαού και της χώρας μας από αυτή τη κυβέρνηση και την πολιτική της.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΚΟΜΨΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Tags: ψήφισμα συμπαράστασηςΕΡΤΑ ΕΛΜΕ Κοριθνίας
Keywords
Τυχαία Θέματα