Ψήφισμα ΓΣ Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου ΔΣ Ζακύνθου

Tweet

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Σήμερα Τετάρτη 10-09-2014 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου, με θέμα τα έργα αποκατάστασης του κτιρίου και μετά την αρνητική εξέλιξη που υπήρξε με την απόφαση της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης για παρακολούθηση μαθημάτων σε απογευματινή βάρδια στο 1ο Δημοτικό Σχολείου Ζακύνθου, εξέλιξη η οποία είχε αποκλεισθεί από τους αρμόδιους φορείς (Δήμος

– Α΄βάθμια Δ/νση Εκπ/σης Ζακύνθου)

Λαμβάνοντας υπόψη :

1. Τη μικρή ηλικία των μαθητών και την απότομη, απροειδοποίητη και απρογραμμάτιστη απόφαση της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης, θεωρούμε αντιπαιδαγωγικό το γεγονός τη διεξαγωγής απογευματινών μαθημάτων.

2. Την βίαιη ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού (εργασία γονέων, φροντίδα και μελέτη των παιδιών, απογευματινές δραστηριότητες μαθητών)

3. Την επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού δεδομένου ότι την παρούσα χρονική στιγμή που αρχίζει το σχολικό έτος έχουν ήδη προγραμματισθεί και πληρωθεί δραστηριότητες μαθητών κατά τις απογευματινές ώρες.

4. Τον κατ΄ εξακολούθηση εμπαιγμό της μαθητικής κοινότητας του 2ου Δημοτικού Σχολείου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές για την εκτέλεση των αναγκαίων για την ασφάλεια μαθητών, δασκάλων και γονέων, έργων.

Αποφασίζουμε

- Αποχή από τα μαθήματα της απογευματινής βάρδιας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου μέχρι την Τετάρτη 17-09-2014.

- Παράσταση επιτροπής αγώνα έξω από το χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου κατά την ορισθείσα ώρα διεξαγωγής του Αγιασμού.

- Παράσταση όλων των γονέων την Παρασκευή 12-09-214 και ώρα 14:30 έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείου Ζακύνθου.

- Σειρά επαφών με Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο για την άμεση και προς όφελος των μαθητών επίλυση του εν λόγω προβλήματος.

- Νέα Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 17-09-2014 και ώρα 17:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) για ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις που θα έχουν λάβει χώρα και επανεκτίμηση τη κατάστασης για περαιτέρω δράσεις.

Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

2ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου

Tags: 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα