Ψήφισμα διδασκόντων 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης

Tweet

Οι καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις αποφάσεις της κυβέρνησης, που μέσα στο καλοκαίρι αποφάσισε να δυναμιτίσει τα θεμέλια της δημόσιας εκπαίδευσης.

Με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και το νομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτές τις μέρες:

Η δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση χτυπήθηκε βάναυσα με την κατάργηση ολόκληρων τομέων που θυσιάστηκαν στο βωμό των λογιστικών απαιτήσεων των δανειστών
και των εγχώριων και μη ιδιωτικών συμφερόντων. Χιλιάδες μαθητές που κάθε χρόνο επέλεγαν αυτούς τους τομείς , θα έχουν τώρα πια πρόσβαση στα αντίστοιχα ΤΕΙ μόνο μέσα από τις πανελλαδικές εξετάσεις του Γενικού Λυκείου , και στην περίπτωση που δεν πετύχουν στέλνονται πελάτες στα ιδιωτικά ΙΕΚ, αφού τα δημόσια είναι ελάχιστα και μπορούν να απορροφήσουν πολύ μικρό αριθμό σπουδαστών.Το Γενικό Λύκειο , όχι μόνο δεν αποδεσμεύεται από την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά εξελίσσεται σε ένα εξεταστικό κέντρο διαρκείας, με εξετάσεις «πανελλαδικού χαρακτήρα» και στις τρεις τάξεις, που το μόνο που θα καταφέρουν είναι να εξουθενώσουν μαθητές και γονείς, να εξωθήσουν χιλιάδες μαθητές από το δημόσιο σχολείο , και να καταστήσουν τη μόρφωση προνόμιο για λίγους.Τα συνταγματικά δικαιώματα χιλιάδων συναδέλφων μας καθηγητών καταπατήθηκαν βίαια, και οι ίδιοι οδηγήθηκαν χωρίς κανένα λόγο στη διαθεσιμότητα και πιθανότατα στην απόλυση.

Καταγγέλλουμε ότι όλα αυτά έγιναν χωρίς κανένα σχεδιασμό και με τόση προχειρότητα που γίνεται φανερό πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση για βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης από την πλευρά της κυβέρνησης. Το Υπουργείο ευθύνεται για την χαοτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ όλης της χώρας, όπου χιλιάδες μαθητές που είχαν ήδη εγγραφεί στους καταργηθέντες τομείς αναγκάζονται να αλλάξουν την επιλογή τους, και οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου αναβάλλονται μέχρι να έρθουν στα σχολεία ωρομίσθιοι καθηγητές στις θέσεις των μονίμων συναδέλφων μας που τόσο παράλογα και παράνομα καταργήθηκαν.

Ζητάμε :

Την επαναλειτουργία όλων των τομέων που καταργήθηκαν ώστε όλοι οι μαθητές να φοιτήσουν στους τομείς και τις ειδικότητες της επιλογής τους.Την επιστροφή όλων των συναδέλφων μας στις θέσεις εργασίας τους.

Απευθυνόμαστε σε μαθητές, γονείς , εργαζόμενους και ανέργους και ζητούμε την συμπαράταξή τους στους αγώνες μας ενάντια σ’ αυτές τις πολιτικές της κυβέρνησης που διαλύουν τη δημόσια παιδεία, παραδίδουν τα δημόσια αγαθά σε ιδιωτικά συμφέροντα, και καταστρατηγούν τα εργασιακά και δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ακολουθούν οι υπογραφές των καθηγητών

Tags: 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα