Ψήφισμα - Διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών της ΕΠΑΣ Γαλατσίου

Tweet

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΤΗΣ ΕΠΑ.Σ. ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Οι εκπαιδευτικοί της ΕΠΑΣ Γαλατσίου εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την άδικη και βίαιη απομάκρυνση από την εργασία τους χιλιάδων συναδέλφων μας καθώς επίσης και την απόλυτη συμπαράσταση μας σε αυτούς, που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και απειλούνται με απόλυση.

Το Υπουργείο Παιδείας

επέλεξε ελαφρά τη καρδία να «συνεισφέρει», δηλαδή να θυσιάσει, στο βωμό των μνημονιακών υποχρεώσεων της κυβέρνησης 2.122 εκπαιδευτικούς, ανήκοντες στην Επαγγελματική Εκπαίδευση καταργώντας εν μια νυκτί 50 από τις προσφιλέστερες ειδικότητες των ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ.

Οι καταργημένες ειδικότητες είναι γνωστό ότι αποτελούν «φιλέτα» για την ιδιωτική εκπαίδευση. Με την παραπάνω επιλογή τους, λοιπόν, φαίνεται ότι το Υπουργείο και η κυβέρνηση εξυπηρέτησε διττό σκοπό, αφενός την εκπλήρωση της δέσμευσής τους περί απολύσεων, αφετέρου την ικανοποίηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Πρωτίστως δε, αγνόησαν τελείως χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους, οι οποίοι πλέον δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις επιλογές τους.

ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ;

ΖΗΤΑΜΕ

ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Μας ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ τουςΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΗΔΗ- ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ- ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΑ.Σ.-ΕΠΑ.Λ.ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ –ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Tags: ΕΠΑΣ Γαλατσίουκατάργηση τομέα Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα