Πρωτοβουλία Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Χανίων: Για τα σχολεία στο Κάνδανο Παλαιόχωρας

Συναδέλφισσες /-οι,

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας από τη μεριά του Υπουργείου να μειώσει και να περικόψει δαπάνες για την Παιδεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της παρεχόμενης μόρφωσης, τους διορισμούς, το διδακτικό ωράριο, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολικών μονάδων, την κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων κλπ. Η παραπάνω πολιτική, έχει αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου και πολύ περισσότερο στις μικρές σχολικές μονάδες, όπως αυτές που συναντάμε στην επαρχία.

Το Υπουργείο, αντιμετωπίζει τα σχολεία

αυτά σαν “οικονομικά βαρίδια” και προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα (μη τοποθέτηση καθηγητών, όρια στη δημιουργία τμημάτων ή ειδικοτήτων κλπ) να τα συρρικνώσει, να τα συγχωνεύσει και τέλος να τα κλείσει. Φαίνεται να αγνοεί τις ιδιαίτερες συνθήκες που αυτά λειτουργούν, καθώς και το κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό έργο που αυτά προσφέρουν στην τοπική κοινωνία.

Το φαινόμενο αυτό, δυστυχώς τείνει να γίνει πια κανόνας και έτσι κάθε χρόνο έχουμε να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα όπως αυτό του “κοψίματος” των τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, με τελευταίο παράδειγμα αυτό της πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Βρυσών , τη μη έγκριση δημιουργίας τμημάτων επιπέδων στις ξένες γλώσσες, την καθυστερημένη τοποθέτηση καθηγητών ακόμη και για πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα κλπ. Όλα τα παραπάνω έχουν οδυνηρές συνέπειες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ως Πρωτοβουλία Παρέμβαση Εκπαιδευτικών, χαιρετίζουμε τη στάση των συλλόγων διδασκόντων του Γυμνασίου Κανδάνου και του Λυκείου Παλαιόχωρας, οι οποίοι με την ετοιμότητα τους , την κινητοποίηση τους αλλά και τη στάση τους στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ στις 31/10/17 απαίτησαν και πέτυχαν:

1) Τη διατήρηση των επιπέδων στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας και για τις 3 τάξεις για το Γυμνάσιο Κανδάνου

2) Τη διατήρηση της Πληροφορικής σαν μάθημα επιλογής στην Α΄ Λυκείου στο λύκειο Παλαιόχωρας.

Η στάση των συλλόγων των καθηγητών με τη συμπαράσταση των μαθητών τους και της τοπικής κοινωνίας δείχνουν το δρόμο της νίκης. Το είδαμε στα σχολεία της Κανδάνου και της Παλαιόχωρας, το είδαμε επίσης στα ΕΠΑΛ Κισάμου και Βρυσών.

Απαιτούμε:

· ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

· ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

· ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΒΡΥΣΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 53/2-11-17 ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΧΑΝΙΩΝ.

· ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ

--

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

(Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις ΚινήσειςΔ.Ε)

Πρωτοβουλία Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Χανίων
Keywords
Τυχαία Θέματα