Πρωτοβουλία Παρέμβαση Εκπαιδευτικών: Στηρίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Συναδέλφισσες/-οι,

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες της συνεχούς υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου και συνολικά της εκπαίδευσης. Σχεδόν καθημερινά γίνεται και κάτι νέο, που αποδεικνύει πως τα μνημόνια έχουν τελικά απτά αποτελέσματα στις ζωές των μαθητών μας και τις δικές μας. Οι συκοφαντίες της κυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ απέναντι στους εκπαιδευτικούς, που αντιδρούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ακούγονται πια ως κακόγουστο αστείο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των μνημονίων και των «θεσμών» είναι υπεύθυνη για τη διάλυση της εκπαίδευσης. Οι ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις στα ΜΜΕ

περί δήθεν στήριξης και αναβάθμισης της τεχνικής εκπαίδευσης, μοιάζουν με φαρσοκωμωδία, για τους μαθητές , τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που βιώνουν καθημερινά την πραγματικότητα στα ΕΠΑΛ. Οι εφαρμογή των ηλεκτρονικών εγγραφών με την υποχρέωση επιλογής 1ου και 2ου σχολείου προτίμησης από τον μαθητή σε συνδυασμό με την εγκύκλιο για τα «ολιγομελή τμήματα» στα ΕΠΑΛ είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση εκατοντάδων τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο νομό μας. Δύο από τα περιφερειακά ΕΠΑΛ, ως γνωστόν, έχουν χάσει, με ευθύνη του υπουργείου και της ΔΔΕ, μεγάλο αριθμό των μαθητών τους και 3 τομείς και ειδικότητες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που, κάτω από την ασφυκτική πίεση του μεγαλειώδους κινήματος ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις, αναγκάστηκε να επαναλειτουργήσει τις «καταργημένες» από το Μητσοτάκη ειδικότητες των ΕΠΑΛ, εφαρμόζει έξυπνα την πολιτική του «αργού θανάτου» που έχει τα ίδια αποτελέσματα, αλλά προσπαθεί να κατακερματίσει τις αντιδράσεις.

Η κατάσταση στη γενική εκπαίδευση δεν είναι διαφορετική. Μια σειρά από τμήματα γενικής παιδείας ή προσανατολισμών έχουν «συγχωνευτεί» - καταργηθεί στο όνομα της έλλειψης εκπαιδευτικών ή της δημοσιονομικής «τακτοποίησης». Ακόμα και τμήματα που ήδη έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν, περικόπτονται προκειμένου να γλιτώσουν νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Τα παραδείγματα του ΓΕΛ Ακρωτηρίου, όπου ένα τμήμα Β’ προσανατολισμού «κόπηκε» και του ΓΕΛ Παλαιόχωρας, που γίνεται προσπάθεια να «κοπεί» τμήμα Α’ επιλογής, λόγω έλλειψης πληροφορικού είναι κάποια από τα πολλά. Άλλωστε, σε μια σειρά σχολείων ήδη από τον Ιούνη και πιο συντονισμένα το Σεπτέμβρη, καταργήθηκαν τμήματα με εντολή του προϊστάμενου της ΔΔΕ, με αποτέλεσμα πολυπληθή τμήματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μαθησιακή διαδικασία.

Την ίδια στιγμή η προοπτική του «νέου» Λυκείου διαλύει πλήρως τη γενική εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα στοχεύουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαλύοντας το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της, με αποφάσεις όπως αυτή του περασμένου Σεπτέμβρη, η οποία προέβλεπε κατάργηση της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων στους φοιτητές.

Μέσα σ’ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο είναι απολύτως δικαιολογημένος και επιβεβλημένος ο αγώνας που δίνουν εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και τοπική κοινωνία σε Βρύσες και Καστέλι. Είναι, επίσης, απόλυτα φυσιολογικό μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί σε όλο το νομό να αντιδρούν στις επιλογές του υπουργείου και των κατά τόπους διευθυντών εκπαίδευσης.

Η πολιτική και κοινωνική κατρακύλα της κυβέρνησης και των συνδικαλιστικών της εκπροσώπων δεν έχει τέλος και αυτοί που θα τους σταματήσουν είμαστε όλοι εμείς!!!

Ως Πρωτοβουλία – Παρέμβαση στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις:

1) Τον αγώνα των μαθητών-γονέων-εκπαιδευτικών σε Βρύσες και Καστέλι

2) Τις όποιες μορφές πάλης αποφασίζουν οι μαθητές (καταλήψεις , πορείες κινητοποιήσεις) που είναι σε εξέλιξη ή οργανώνονται σε όλο το νομό.

και απαιτούμε

· Έγκριση όλων των τμημάτων στα ΕΠΑΛ Κισάμου, Βρυσών, Κανδάνου και όλων των ΕΠΑΛ του νομού καθώς και στις Ομάδες Προσανατολισμού, στα ΓΕΛ, στα Γυμνάσια και στα Ειδικά σχολεία.

· Να καλυφθούν άμεσα τα κενά εκπαιδευτικών .

· Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην κινητοποίηση , Δευτέρα 30/10 στις 11:00 πμ (πεζόδρομος Κοραή)

.

ΜΑΘΗΤΕΣ – ΓΟΝΕΙΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

(Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις ΚινήσειςΔ.Ε)

Πρωτοβουλία Παρέμβαση Εκπαιδευτικώνκινητοποιήσεις μαθητών
Keywords
Τυχαία Θέματα