Πρωθυπουργός Μαλαισίας: Κάποιος εσκεμμένα άλλαξε την πορεία του Boeing

Tweet

10:30πμ Ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας έδωσε νέα διάσταση στην τύχη του χαμένου αεροσκάφους.

Αυτοί ήταν οι επιβαίνοντες:

153 Κινέζοι, συμπεριλαμβανομένων και μιας ομάδας καλλιτεχνών

38 Μαλαισιανοί, συμπεριλαμβανομένου και ενός επισήμου που θα έπιανε δουλειά σε παράρτημα του Πεκίνου

2 Ιρανοί που είχαν πλαστά διαβατήρια και θα ζητούσαν άσυλο στην Ευρώπη

3 Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένου στελέχους της ΙΒΜ

2 Καναδοί που γυρνούσαν στο Πεκίνο

ύστερα από επαγγελματικό ταξίδι

7 Ινδονήσιοι, 6 Αυστραλοί, 5 Ινδοί και 4 Γάλλοι

2 από τη Νέα Ζηλανδία και την Ουκρανία, ένας από Ρωσία, Ταϊβάν και Ολλανδία

9:30πμ ΟΣήματα του αερεοπλάνου έπιασαν τα ραντάρ ακόμη και επτά ώρες μετά που έχασε την επαφή του με τον πύργο ελέγχου. Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας είπε ότι τώρα οι έρευνες στρέφονται σε δύο κατευθύνσεις, στα σύνορα του Καζακστάν με το Τουρκμενιστάν ή νότια της Ινδονησίας.

Σε ερώτηση που του έγινε αν τελικά έγινε αεροπειρατεία στο αεροπλάνο ο Najib Razak απάντησε "ακόμη ερευνούμε όλες τις πιθανότητες που έκαναν το αεροπλάνο να εξαφανιστεί"

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας

9:00πμ Ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας Najib Razak σε συνέντευξή τύπου είπε ότι το σύστημα επικοινωνίας του εξαφανισμένου Boeing διεκόπη επίτηδες. Το νέο στοιχείο βασίζεται στους δορυφόρους και τα ίχνη των ραντάρ. "Πρόκειται για μία εσκεμμένη πράξη κάποιων ανθρώπων από μέσα από το αεροπλάνο" ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Επίσης είπε ότι "τώρα μπαίνουμε σε νέα φάση" εννοώντας ότι οι έρευνες θα επικεντρωθούν στο πλήρωμα και τους επιβάτες.

Η πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ έκανε την τελευταία της επαφή με τον πύργο ελέγχου όταν βρισκόταν πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας, ανατολικά της Μαλαισίας, μία ώρα μετά την απογείωση.

O Najib Razak είπε στη συνέντευξη τύπου ότι τα ίχνη του δορυφόρου δείχνουν ότι "με μεγάλο βαθμό αξιοπιστίας" το σύστημα επικοινωνίας του αεροπλάνου διεκόπη από κάποιον ή κάποιους που βρίσκονταν στο αεροπλάνο.

Για ό,τι νεότερο θα επανέλθουμε

Το αεροπλάνο άλλαξε δύο φορές την πορεία του πριν εξαφανιστεί.

Δεύτερη εβδομάδα χωρίς να βρεθεί το Boeing

Δεύτερη εβδομάδα και ακόμη δεν μπόρεσαν να βρουν το εξαφανισμένο Boing των Malaysia Airlines, πτήση ΜΗ370. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 239 άνθρωποι οι οποίοι είναι ακόμη άφαντοι. Καταβάλονται μεγάλες προσπάθειες σε μία μεγάλη περιοχή δυτικά της χερσονήσου Μαλάι. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροπλάνο πετούσε για πέντε ώρες μέχρι να εξαφανιστεί. Οι ερευνώντες εξετάζουν τώρα τη θεωρία κάποιος μέσα από το αεροπλάνο να πήρε τον έλεγχό του και να διέκοψε την επικοινωνία του.

Το αεροπλάνο έκανε μία αριστερή στροφή και μετά μία δεξιά στροφή προς το βορρά και μετά εξαφανίστηκε λένε τώρα οι ειδική των ραντάρ της αμερικανικής κυβέρνησης

πληροφορίες από bbc.com

Tags: boeing Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα