Πρόσκληση για θεολόγους εκπαιδευτικούς στο ΕΚΠΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ-ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ

Το Γραφείο Πρακτικής-Διδακτικής Άσκησης του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ προσκαλεί θεολόγους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία

της Β΄θμιας Εκπ/σης του νομού Αττικής (με οργανική θέση, στη διάθεση της Υπηρεσίας, αναπληρωτές/τριες), να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συνεργασίας στο πλαίσιο συμβουλευτικής και υποστήριξης (mentoring) των φοιτητών/τριών που πραγματοποιούν την Πρακτική και Διδακτική τους Άσκηση σε σχολεία, κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών τους σπουδών (Ζ' - Η' εξάμ.).

Η Πρακτική-Διδακτική Άσκηση των φοιτητών/τριών του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ εντάσσεται στην απόκτηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (ΦΕΚ 2492/τ. Β΄/19-7-2017/Υπουργική Απόφαση114169/Δ2) και διεξάγεται κάθε χρόνο με ειδική άδεια της Διεύθυνσης Β΄θμιας Εκπ/σης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για όσα σχολεία συμμετέχουν. Περιλαμβάνει έναν αριθμό επισκέψεων των φοιτητών/τριών στο σχολείο (Νοέμβριος-Απρίλιος κάθε έτους), για παρακολούθηση και συνάντηση με τον/την μέντορα, καθώς και διδασκαλία σε μία τάξη στο τέλος του Προγράμματος.

Ύστερα από αξιολόγηση των αιτήσεων και βάση των αναγκών, θα κληθεί σταδιακά ικανός αριθμός μεντόρων-εκπαιδευτικών για συνεργασία με το Πανεπιστήμιο. Ειδικότερα σε αυτούς/ές παρέχονται:

Επιμορφωτικό σεμινάριο (16 ωρών) ένταξης στη μαθησιακή κοινότητα των μεντόρων, επικεντρωμένο στη διδακτική μεθοδολογία της διδασκαλίας του Μαθήματος των Θρησκευτικών, στη διαχείριση ομάδων και στη συμβουλευτική (mentoring).Σεμινάρια, επιστημονικές συναντήσεις, συνεργασίες, ενημερώσεις, υλικό κάθε έτος.Χορήγηση βεβαιώσεων για τον/την εκπαιδευτικό και το σχολείο κάθε έτος.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 9 Μαρτίου 2018, στη δικτυακή διεύθυνση:

https://docs.google.com/forms/d/149V1qn1ByUUKa0txxYWNKbHNXNeUlROVqvIhLfBq5dw/edit?ts=5a64c934

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση και έχουν οργανική θέση οφείλουν να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή/της Διευθύντριας του σχολείου.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στον κ. Μανώλη Παπαϊωάννου, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 11:00-14:30.

Ο Υπεύθυνος του Προγράμματος

Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης

Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Θεολογίας ΕΚΠΑ

θεολόγοιΕΚΠΑΘέσεις εργασίαςεύρεση εργασίαςαγορά εργασίαςεργασίαβρίσκω δουλειάκαριέρααγγελίαproson.grπροκήρυξηπροσλήψειςμόνιμες προσλήψεις
Keywords
Τυχαία Θέματα