Προοδευτική Ενότητα καθηγητών Α Αχαΐας: Για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ

Tweet

για τον καθηγητή και το δημόσιο σχολείο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Συνάδελφοι , Καλή Χρονιά με υγεία , δύναμη και κουράγιο!!

Και αυτή η χρονιά προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη για τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο αφού η Κυβερνητική επίθεση στο χώρο της Παιδείας συνεχίζεται και κλιμακώνεται καθημερινά .

Απέναντι σε αυτή την πολιτική ο κλάδος δεν έχει την πολυτέλεια της αδράνειας ούτε πολύ περισσότερο

της πολυδιάσπασης και της εξυπηρέτησης μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων και τακτικισμών. Δυστυχώς τέτοιες αντιλήψεις φαίνεται να κυριαρχούν στη συγκρότηση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ, όπου ενώ έχουμε φτάσει στην 3η συνεδρίαση δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση στις υπόλοιπες θέσεις πλην του Προέδρου και του Αντιπροέδρου, τις οποίες έχει καταλάβει η ΔΑΚΕ, μετά την ακατανόητη επιμονή του Μετώπου Αντίστασης να μη θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Γραμματέα ,ως δεύτερη παράταξη, και ενάντια στη διαδικασία που ακολουθείται κάθε φορά. Είναι δε εντυπωσιακό και το γεγονός ότι για αυτή τη δυσμενή εξέλιξη για το σωματείο, μέμφεται όλες τις άλλες παρατάξεις, «χρεώνοντας» άμεσα την Παρέμβαση και το ΠΑΜΕ και επιχειρώντας να απαξιώσει συνδικαλιστικά την Προοδευτική Ενότητα, είτε ψευδόμενο είτε λέγοντας μισές αλήθειες, θέλοντας να δείξει ότι μόνο αυτό έχει συνδικαλιστική «καθαρότητα» και «αγωνιστικά παράσημα». Είναι προφανές ότι το Μέτωπο Αντίστασης κινείται σύμφωνα με την επιλογή του πολιτικού του φορέα (ΣΥΡΙΖΑ) , όπου «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας». Πραγματικά όταν είσαι εν αναμονή…. η αλαζονεία περισσεύει……

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και ΔΑΚΕ , η οποία έχοντας εξασφαλίσει τις 2 θέσεις στο Προεδρείο, παραμένει αμετακίνητη, γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δε συμβάλλει στη συγκρότηση ,την ώρα που αυξάνεται η πίεση στους συλλόγους διδασκόντων σχετικά με τις διαδικασίες για την αυτοαξιολόγηση .

Εμείς, ως Προοδευτική Ενότητα, δηλώσαμε από την 1η συνεδρίαση ότι πέρα από τον τρόπο συγκρότησης κυρίαρχο είναι το πώς θα λειτουργήσει το Δ.Σ. και εμμένουμε σε αυτό. Καταθέσαμε στην 3η συνεδρίαση την υποψηφιότητά μας για τη θέση του Αντιπροέδρου επειδή θεωρούμε ότι μας αναλογούσε ως 3η παράταξη αλλά μετά την επιμονή του Μετώπου Αντίστασης στη διεκδίκηση της ίδιας θέσης , την αποσύραμε , προκειμένου να ολοκληρωθεί η συγκρότηση. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στις συλλογικές λειτουργίες και δράσεις ,ανεξάρτητα με το αν κατέχουμε την οποιαδήποτε θέση στο Προεδρείο και βεβαίως χωρίς να επιζητούμε «πιστοποιητικά αγωνιστικών φρονημάτων». Το οφείλουμε στους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν εκτιμώντας και την καθαρότητα του λόγου μας και τη συνέπεια της δράσης μας. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη χρονιά ,όσο και αν επιχειρούν κάποιοι να το ξεχάσουν(;), χάρη και στη δική μας ψήφο και συμμετοχή έγινε μια σοβαρή προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί το Σωματείο. Ελπίζουμε οι εξελίξεις που αφορούν τη συγκρότηση , να μη δυναμιτίσουν τη λειτουργία του Δ.Σ στη συνέχεια και χαθούν όσα με κόπο πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα.

Υ.Γ. Όσο αφορά το ύφος του «συνδικαλιστικού» λόγου που εκφέρει το Μέτωπο Αντίστασης μέσω κάποιων εκπροσώπων του ή μέσω των ανακοινώσεών του φαίνεται ότι απέχει πολύ από το ύφος του δημόσιου λόγου της Αριστεράς ,όπως μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν, ή ακόμα και αυτού του μητρικού σχήματος της «Αγωνιστικής Συνεργασίας».Προφανώς οι δημοσκοπικές τάσεις οδηγούν και σε γλωσσικές μεταλλάξεις…… Εμείς απλά θα σημειώναμε το γνωστό , Ω Καιροί , ω ήθη!!!!

Πάτρα 15-1-2014

Tags: Προοδευτική Ενότητα ΕκπαιδευτικώνΑ ΕΛΜΕ Αχαϊαςσυγκρότηση ΔΣ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα