Προκαταρκτική εξέταση για την αφίσα με τον Άγγελο Συρίγο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, για την αφίσα που φέρει τη φωτογραφία του καθηγητή του Παντείου, Άγγελου Συρίγου, και που έχει τοιχοκοληθεί σε διαφορά σημεία της Αθήνας με σύνθημα «Αυτός είναι ο φασίστας».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηλίας Ζαγοραίος ζητεί να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της προτροπής σε αξιόποινες πράξεις.

Σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών

επρόκειτο να γίνει η δίκη του ενός από τους τρεις νεαρούς, που κατηγορούνται για ξυλοδαρμό του καθηγητή έξω από το Πάντειο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στον καθηγητή είχε επιτεθεί μια μικρή ομάδα νεαρών, επειδή νωρίτερα ο κ. Συρίγος είχε επικρίνει άλλη ομάδα, η οποία έκανε αφισοκόλληση στους τοίχους του ιδρύματος.

Η δίκη αυτή αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου για τις 19 Δεκεμβρίου. Το δικαστήριο αρχικώς έδωσε πιο μακρινή δικάσιμο, ωστόσο ικανοποίησε το αίτημα του κ. Συρίγου που ζήτησε επίσπευση της διαδικασίας σημειώνοντας ότι « Υπάρχει ενεργής απειλή εναντίον μου, καθώς κυκλοφορεί αφίσα που με στοχοποιεί».

Άγγελος ΣυρίγοςαφίσαΠροκαταρκτική εξέταση
Keywords
Τυχαία Θέματα