Προχωρημένα μαθήματα φυσικής σωματιδίων για μαθητές λυκείου

Η Διεθνής Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων (International Particle Physics Outreach Group, IPPOG) διοργανώνει κάθε χρόνο τα Masterclasses, όπου περίπου 13.000 μαθητές Λυκείου από 52 χώρες επισκέπτονται για μία ημέρα ένα από τα 215 Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα της περιοχής τους με σκοπό να λύσουν τα αινίγματα της φυσικής των σωματιδίων στο πλαίσιο της δράσης International Masterclasses.

Ομιλίες από ενεργούς ερευνητές-επιστήμονες επεξηγούν και αναλύουν τομείς και μεθόδους της βασικής έρευνας στην περιοχή των στοιχειωδών σωματιδίων

και των δυνάμεών τους, δίνοντας τη δυνατότητα στους ίδιους τους μαθητές να επεξεργαστούν πραγματικά πειραματικά δεδομένα από πειράματα φυσικής σωματιδίων.

Η Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) συντονίζει και το 2018 το Ελληνικό τμήμα αυτής της δράσης. Στη διοργάνωση συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κρήτης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος και το ΕΚΦΕ Κέντρου της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η μετακίνηση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία.

Το Ελληνικό πρόγρΣάββατο 10 Μαρτίου, Παν. Κρήτης (70 μαθητές) αμμα για το 2018: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, ΕΜΠ (120 μαθητές), Δευτέρα 5 Μαρτίου, ΕΚΦΕ Κέντρου, Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσ/κης (60 μαθητές), Τετάρτη 7 Μαρτίου, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (40 μαθητές), Σάββατο 10 Μαρτίου, ΕΜΠ (50 καθηγητές), Τρίτη 20 Μαρτίου, Παν. Αθηνών (60 μαθητές) Τετάρτη 21 Μαρτίου, Παν. Θεσσαλονίκης (100 μαθητές), ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ Οι μαθητές πρέπει να φοιτούν στην Γ΄ή Β' Λυκείου, Θετικής ή Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, να έχουν απλές βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και Αγγλικών (επιπέδου Lower). Οι καθηγητές θα πρέπει να είναι κλάδου ΠΕ4.

Δείτε τις πληροφορίες ΕΔΩ

Υποβολή αίτησης για την περιοχή της Θεσσαλονίκης

Η εκδήλωση στο ΑΠΘ, Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

φυσικήσωματίδιαΛύκειομαθήματαφυσικές επιστήμεςΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.Επισυνάψεις: fysiki_somatidion.pdf
Keywords
Τυχαία Θέματα