"Ποτέ δουλειά την Κυριακή" - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ανά την Ελλάδα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των εμποροϋπαλλήλων.

Αθήνα

Στην Ερμού, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε, διαδηλώνοντας ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Με συνθήματα «ούτε 52, ούτε 7, ποτέ την Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά», «Ποτέ δουλειά την Κυριακή», «ούτε βήμα πίσω στον εργασιακό μεσαίωνα», «δεν δουλεύουμε - δεν ψωνίζουμε» και «δεν τους

χαρίζουμε καμία Κυριακή», οι διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν πορεία .

Στην οποία κινητοποίηση καλούσαν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ), η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Επίσης, συμμετείχαν συλλογικότητες όπως το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια και οργανώσεις από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αναρχικό χώρο.

Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη απεργοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

Επιτροπές περιφρούρησης της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων του νομού απέκλεισαν από νωρίς το πρωί τις εισόδους δύο πολυκαταστημάτων καθώς και ένα κατάστημα πολυεθνικής αλυσίδας στην οδό Τσιμισκή.

Ακόμη, μέλη οργανώσεων όπως η ΠΑΣΕΒΕ, η Αντεπίθεση Εργαζομένων, το Δίκτυο Ανέργων Επισφαλώς Εργαζομένων και άλλων συλλογικοτήτων απέκλεισαν κυρίως μεγάλα καταστήματα πολυεθνικών.

Πάτρα

Διαμαρτυρία για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και στην Πάτρα.

Εμποροϋπάλληλοι συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου και απέκλεισαν την είσοδο του πολυκαταστήματος Ζάρα καθώς και εισόδους άλλων καταστημάτων, ενώ καλούσαν τους καταναλωτές να μην δώσουν ούτε ένα ευρώ σήμερα για αγορές σήμερα, καθώς η Κυριακή είναι αργία.

Μάλιστα, ένταση προκλήθηκε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί στο κέντρο της Πάτρας, καθώς επιχειρήσεις οι οποίες επέλεξαν να λειτουργήσουν, όπως καταγγέλλουν μέλη του ΠΑΜΕ και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, ανάγκασαν εργαζόμενους να προσέλθουν στη δουλειά τους αρκετή ώρα νωρίτερα καταστρατηγώντας το ωράριο και τα όσα ισχύουν για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή.

Ποτέ την Κυριακήκυριακάτικη αργίααπεργίαάνοιγμα καταστημάτωνεμπορουπάλληλοι
Keywords
Τυχαία Θέματα