"Πώς να αγοράσεις ένα ελληνικό νησί"

Πρωτοσέλιδο σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές εφημερίδες έγινε η χώρα μας αποδεικνύοντας ότι οι «κόποι των Ελλήνων δεν πάνε χαμένοι», όπως αρέσκεται να επαναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς. H Wall Street Journal, απευθυνόμενη στο εύρωστο οικονομικά, αναγνωστικό της κοινό διαφημίζει τα ελληνικά νησιά σε επίδοξους αγοραστές "ρίχνοντας το σύνθημα" της φτηνής γης σε επενδυτές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τιμές για τα νησιά ξεκινούν από λίγα εκατομμύρια ευρώ και φτάνουν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με τις ανέσεις,

όπως τρεχούμενο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, και σε κάποιές περιπτώσεις εγκαταστάσεις ελλιμενισμού για ένα σκάφος. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί λένε ότι οι τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί συνολικά, πάνω από 30% σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 20 νησιά με στοιχειώδη έως καθόλου ανάπτυξη: κάποια είναι πέτρινοι όγκοι και άλλα έχουν κάποια σχετική βλάστηση. Η Νήσσος στο Ιόνιο πωλείται αυτή τη στιγμή έναντι 6,8 εκατομμύρια δολαρίων και μπορεί να φιλοξενήσει έξι σπίτια άνω των 130 τετραγωνικών το καθένα. Το Όμφορι, ένα επίσης κοντινό νησί, πωλείται έναντι 62 εκατομμυρίων δολαρίων και διαθέτει ήδη ένα μικρό κτίριο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να κτιστεί το 20% του νησιού που έχει έκταση 1,112 τετραγωνικά μέτρα.

Tags: νησιάξεπούλημαπωλήσεις νησιών
Keywords
Τυχαία Θέματα