Πώς είναι να ζεις στη Στοκχόλμη;

Tweet

Πώς είναι να ζεις στη Στοκχόλμη;

Τον τελευταίο καιρό οι κάτοικοι της Στοκχόλμης δείχνουν κάπως αυτάρεσκοι! Ο λόγος; Η Σουηδική πρωτεύουσα εδώ και καιρό κατατάσσεται μεταξύ των πιο όμορφων πόλεων στην Ευρώπη. Έχει μία αρχοντική αρχιτεκτονική ομορφιά, με πανέμορφα κτίρια και κουκλιστικους δρόμους.

Η πόλη επεκτείνεται συνεχώς και πάντα ο επισκέπτης θα βρίσκει νέα πράγματα όπως νέες γκαλερί, μαγαζιά, εστιατόρια...

Τα κεντρικά μέρη της πόλης περιλαμβάνουν

δεκατέσσερα νησιά και τις όχθες του αρχιπελάγους όπου η Λίμνη Μέλαρεν συναντά την Βαλτική Θάλασσα. Ενώνονται μεταξύ τους με 53 γέφυρες. Το κέντρο της πόλης είναι κατ' ουσίαν τοποθετημένο πάνω στο νερό.

Οι καφετέριες στην πόλη αφθονούν, καμία όμως δεν ξεπερνάει τη φήμη της καφετέριας που βρίσκεται Snickarbacken 7.

Η Στοκχόλμη βρίσκεται στην είσοδο της λίμνης Μέλαρεν και το όνομά της σημαίνει "πόλη ανάμεσα σε γέφυρες", Δεν χρειάζονται και πολλά λόγια, η παρακάτω φωτογραφία μιλάει και από μόνη της.

Υπάρχουν πολλά μπαρ για όσους έχουν την παρεϊτσα τους και θέλουν να τα πιουν και να μιλήσουν πιθανόν. Μία βόλτα στην παλιά πόλη Calma Stan και δεν θα ξέρετε πιο να πρωτοδιαλέξετε... Το ιστορικό κέντρο της Στοκχόλμης ονομάζεται Gamla Stan που εκτείνεται σε τρία νησιά: Το Stads, το Riddar, και Helgents. Σε αυτά τα νησιά βρίσκονται και τα κυριότερα κτίρια της πόλης

Το νησάκι Djurgarden ειναι μικρό αλλά γεμάτο δέντρα και είναι μια χαρά για να καθήσετε στην πρασινάδα ύστερα από το περπάτημα στην πόλη

Οπου και να θέλετε να πάτε στη Στοκχόλμη, μη διστάσετε να νοικιάσετε ποδήλατο, κανένας δεν θα απορήσει, όλοι αυτό κάνουν, ποδηλατάδααααα!!!

Μετά το ποδήλατο σίγουρα θα πεινάσετε. Δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα καλό μαγαζί.

Να και ένα παραδοσιακό πιάτο, τουρσί σολωμός με κάπαρη, πατάτες, μαγιονέζα και κριτσίνια. Δεν πιστεύω να θέλετε σουβλάκι!

Και επειδή δεν αρκούν μόνο τα παραπάνω θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε εκθέσεις καλλιτεχνών. Μην τις χάσετε, άλλη αίσθηση. Ας μην ξεχνάμε ότι από τη Σουηδία είναι ο Άλφρεντ Νόμπελ, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ίνγκριντ ΜΠέργκμαν, ο Ούλοφ Πάλμε.

Και φυσικά πολλά μονοπάτια, δέντρα, φύση, οπότε μην ξεχάσετε καλά παπούτσια. Πάντα πρέπει να έχετε σε κάθε ονειροτάξιδο καλά παπούτσια γιατί οι ξένες πόλεις θέλουν περπάτημα

Ενα από τα πολλά κλάμπ της πόλης, μην ξεχαστείτε, είναι must

Μία επισκεψούλα στα μαγαζιά δεν θα μας χαλάσει, για να δούμε πως είναι...

Πάρτε και έναν χάρτη για να μην χαθείτε και ραντεβού στο αεροδρόμιο για την επιστροφή

επιμέλεια: Νικολαϊδου Ελένη

Tags: ΣτοκχόλμηΣουηδίαονειροτάξιδοΕλένη Νικολαϊδου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα