Πολιτειακή Παιδεία και σύγχρονη πραγματικότητα, επιμορφωτικό σεμινάριο, στη Θεσσαλονίκη

Tweet ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗΑ/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ2ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Γ/ΣΙΟΘΕΣ/ΝΙΚΗΣΚλεάνθους 30, 54453 ΘΕΣ/ΝΙΚΗΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: κ. Αλεξάνδρα Μάρατηλ: 2310 [email protected].sch.gr ΠροςΤους Διευθυντές Γυμνασίων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛΚαι τους Καθηγητές που έχουν ανάθεση τα μαθήματα: Κοινωνική - Πολιτική Αγωγή, Πολιτική και Δίκαιο και Πολιτική Παιδεία (διά των Διευθύνσεων)Αριθμ. Πρωτ.: 275 Θεσσαλονίκη
5 Νοεμβρίου 2013

ΘΕΜΑ: «Επιμορφωτικό σεμινάριο»

(Σχετ: Αριθμ. Έγκρισης από το ΕΠΕΣ: Πράξη 10η /14-10-2013)

Το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης οργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Πολιτειακή Παιδεία και σύγχρονη πραγματικότητα».

Το επιμορφωτικό σεμινάριο απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες Β/θμιας Εκπ/σης που έχουν ως ανάθεση τα μαθήματα: Κοινωνική - Πολιτική Αγωγή στο Γυμνάσιο , Πολιτική και Δίκαιο και Πολιτική Παιδεία στο Λύκειο .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις

13 Δεκεμβρίου

στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομικής Σχολής (3ος όροφος ) και από

ώρα 15.45 έως 19.00.

Στόχοι: α) η ενίσχυση των γνώσεων των εκπαιδευτικών που διδάσκουν τα παραπάνω μαθήματα, δεδομένου μάλιστα ότι το μάθημα «Πολιτική Παιδεία» της Α΄ Λυκείου αποτελεί σύνθεση τριών επιμέρους γνωστικών αντικειμένων

β) η ενημέρωση των εκπαιδευτικών ως προς το διαθεματικό χαρακτήρα του μαθήματος.

γ) Η ανάδειξη του χαρακτήρα των μαθημάτων ως ευκαιρίας να συνδεθεί το γνωστικό αντικείμενο με θέματα επικαιρότητας που άπτονται κοινωνικών, πολιτικών, αλλά και οικονομικών θεσμών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν παραδείγματα διδακτικής μεθοδολογίας και παιδαγωγικής προσέγγισης των ενοτήτων με χρήση σύγχρονων διδακτικών εργαλείων.

Η παρακολούθηση της επιμόρφωσης είναι ελεύθερη και στους επιμορφούμενους θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Πρόγραμμα Ημερίδας

15.45-16.00: Χαιρετισμοί

16.00-16.20: «Η σημασία της πολιτειακής παιδείας σήμερα». Κ. Παπακωνσταντίνου, Λέκτορας της Νομικής Σχολής και Συγγραφέας του σχολικού εγχειριδίου «Πολιτική και Δίκαιο».

16.20-16.50: «Έθνος και ιδιότητα του Πολίτη». Α. Τάκης, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής

16.50-17.10: «Παρουσίαση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου». Κ.Τσιτσελίκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

17.10-17.25: Διάλειμμα

17.25-17.55: «Το καταναλωτικό πρότυπο», Παρουσίαση διδασκαλίας στο πλαίσιο του μαθήματος Πολιτικής Παιδείας. Θ. Συκάς, Δρ. Οικονομολόγος, καθηγητής στο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Μανόλης Ανδρόνικος.

17.55-18.20: «Αθλητισμός και βία», Σενάριο με χρήση πλατφόρμας edmodo. Σ. Φαρίδου, Δρ Φιλόλογος-Θεολόγος, καθηγήτρια στο 2ο Πρότυπο-Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

18.20-18. 40: «Κανόνες Δικαίου και Ηθικής-Η διαφορά». Α. Μάρα, Νομικός, Διευθύντρια 2ου Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

18.40- 19.00: Συζήτηση

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Αλεξάνδρα Χ. Μάρα (ΠΕ13)

Tags: επιμορφωτικό σεμινάριο2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκη Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα