Ποια κονδύλια αφορούν οι μειώσεις στον προϋπολογισμό του 2014

Tweet

Νέο κύκλο περικοπών καταναλωτικών και επενδυτικών δαπανών επιβάλλει ο προϋπολογισμός του 2014, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, χωρίς να επιλύει το μεγάλο γρίφο των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων, που εγκυμονεί νέα μέτρα μείωσης των συντάξιμων αποδοχών και

παροχών.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική τα κονδύλια των δαπανών που μειώνονται, όπως έχουν προδιαγραφεί με το μεσοπρόθεσμο, είναι:

Η δαπάνη για συντάξεις μειώνεται κατά 423 εκατομμύρια ευρώ λόγω της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια και τη μείωση κατά 162 εκατομμύρια ευρώ των συντάξεων των ένστολων λόγω του νέου μισθολογίου. Το δεύτερο μέτρο, για τις συντάξεις των ενστόλων, είναι αβέβαιο, εφόσον η κυβέρνηση βρει ισοδύναμο. Οι δαπάνες για αποδοχές θα μειωθούν περαιτέρω κατά 260 εκατoμμύρια ευρώ λόγω της μείωσης των καταβαλλόμενων αμοιβών στους υπαλλήλους που θα τεθούν σε κινητικότητα ή της παύσης καταβολής σε όσους απολυθούν και της περικοπής των αποδοχών στους υπαλλήλους των ΟΤΑ. Το κονδύλι για την υγειονομική περίθαλψη θα μειωθεί κατά 620 εκατομμύρια ευρώ λόγω της μείωσης κατά 411 εκατομμύρια ευρώ της φαρμακευτικής δαπάνης και των λειτουργικών εξόδων των νοσοκομείων. Επίσης, όφελος 95 εκατομμύρια ευρώ έχει υπολογιστεί από το εισιτήριο των ασθενών στα νοσοκομεία.

Επίσης, προβλέπεται η μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 100 εκατομμύρια ευρώ, των επιχορηγήσεων των ΔΕΚΟ κατά 100 εκατομμύρια ευρώ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 160 εκατομμύρια ευρώ και των ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά 33 εκατομμύρια ευρώ.

Tags: περικοπέςΠροϋπολογισμός Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα