Ποια ήταν η Φούλα Παπανδρέου που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της;

Η Φούλα Παπανδρέου είναι η 88χρονη γνωστή πατρινή που βρέθηκε χθες νεκρή στο σπίτι της στην οδό Γούναρη. Προερχόταν από γνωστή οικογένεια της πόλης και ο άγριος τρόπος με τον οποίο έφυγε από τη ζωή σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Πάτρας.

Σύμφωνα με το Αχαϊκό thebest.gr, ήταν σύζυγος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, τ. προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου και ενός από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για

την ίδρυση του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Κόρες τους είναι οι επίσης γνωστές στην Πάτρα, Ευγενία Παπανδρέου (συμβολαιογράφος και ποιήτρια) και Νίκη Πετσάλη (οδοντίατρος και δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας). Το θύμα ήταν γιαγιά της παιδιάτρου Μαρίας Πετσάλη, συζύγου του δικηγόρου Ηλία Στεφανόπουλου, γιου του αείμνηστου προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

H Φούλα Παπανδρέου υπήρξε αριστοκράτισσα καλλονή της παλιάς Πάτρας και οι παλιότεροι Πατρινοί την θυμούνται σαν μια γυναίκα κομψή και ευπαρουσίαστη, που συνόδευε τον σύζυγό της στις κοινωνικές εκδηλώσεις και τις εξόδους, διακρινόμενη από αστική ευγένεια. Παρέμενε νευρώδης, ανήσυχη και σφριγηλή σε πείσμα της παρόδου των χρόνων.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16/7/2018

20:40 Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η πεντάωρη ενδελεχής έρευνα της Ασφάλειας Πατρών στο σπίτι της 88χρονης Σ.Π. που βρέθηκε νεκρή νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας στην οδό Γούναρη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του thebest.gr τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι Αστυνομικοί σε συνδυασμό με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστού κατατείνουν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Ωστόσο οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου της γυναίκας, που είναι γνωστή Πατρινιά, δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής. Δύο είναι εκείνα τα στοιχεία που δείχνουν ότι η γυναίκα δεν πέθανε από φυσικά αίτια.

1ο: Το χτύπημα που φέρει στο κεφάλι καθώς και η έντονη πίεση που φαίνεται ότι δέχθηκε στον λαιμό της.

2ο: Η αναστάτωση που υπάρχει σε συγκεκριμένο δωμάτιο του διαμερίσματος σαν κάποιος να προσπάθησε να βρει αντικείμενα αξίας.

Πάντως ακόμα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είναι επιφυλακτικοί.

Συνεχίζουν την έρευνα και καλούν όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν για να καταθέσουν.

Το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν σημεία παραβίασης στην πόρτα σημαίνει ότι ο πιθανός δράστης, είτε εκμεταλλεύτηκε κάποια έξοδο της γυναίκας από το σπίτι είτε την παραπλάνησε με αποτέλεσμα εκείνη να του ανοίξει.

Ωστόσο επειδή η Γούναρη είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος είναι δύσκολο η έρευνα να οδηγήσει άμεσα σε κάτι συγκεκριμένο.

Να σημειώσουμε ότι η 88χρονη ζούσε μόνη στο διαμέρισμα ενώ από κάτω διαμένουν οι δύο κόρες της, ο δε σύζυγός της είχε διατελέσει πρόεδρος σε φορέα της πόλης.

19:38 "Μπορούμε να πούμε ότι υπήρχαν κακώσεις στο πρόσωπο και τον λαιμό, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν κατά τη νεκροτομή, για το εάν και πώς συνέβαλαν στο θάνατο της γυναίκας", δηλώνει στο thebest.gr η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα για τα όσα διαπίστωσε.

Παράλληλα, η κυρία Τσιόλα μιλώντας στο ΑΠΕΜΠΕ συμπλήρωσε ότι «οι κακώσεις δεν είναι από πτώση, αλλά τις έχει επιφέρει εξωτερικός παράγοντας, δηλαδή άτομο ή άτομα - και απομένει να δούμε τι προκάλεσαν εσωτερικά αυτές οι κακώσεις, και αν οδήγησαν στην αιτία θανάτου».

18:40 Ενδείξεις ότι η γυναίκα άνοιξε την πόρτα στο δολοφόνο της έχει στη διάθεσή της, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Ασφάλεια Πατρών. Η 88χρονη Σ.Π., φέρεται να έχει τραύματα στο κεφάλι και στον λαιμό.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του thebest.gr δεν φαίνεται να είναι μια απλή υπόθεση θανάτου από παθολογικά αίτια και για τον λόγο αυτό χρειάζεται περαιτέρω έρευνα. Ωστόσο σπεύδουν να πουν ότι ακόμα είναι νωρίς να μιλήσουν για ανθρωποκτονία εάν πρώτα δεν υπάρξει η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση και δεν ολοκληρωθεί ένας πρώτος κύκλος καταθέσεων.

Η γυναίκα φέρει όντως ένα χτύπημα στο κεφάλι αλλά αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί από πτώση και όχι επίθεση κάποιου άλλου, αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Επίσης το γεγονός ότι υπάρχει μια ακαταστασία στο εσωτερικό του σπιτιού ενδεχομένως να ισχυροποιεί το σενάριο της ληστείας.

17:10 Μια 88χρονη βρέθηκε νεκρή πριν από λίγη ώρα στο διαμέρισμά της στην οδό Γούναρη 40 στην Πάτρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα έμενε μόνη της και δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Οι οικείοι της ενημέρωσαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας άνοιξαν την πόρτα και βρήκαν την ηλικιωμένη νεκρή.

Η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς η ηλικιωμένη φέρεται να έχει τραύμα στο κεφάλι. Ωστόσο, είναι νωρίς να αποσαφηνιστεί εάν το τραύμα προέρχεται από πτώση ή υπάρχει κάποιο άλλο ενδεχόμενο.

ΦΟΥΛΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα