"Πληρώθηκα 380 ευρώ για 25 ώρες και θα πρέπει να πληρώσω 600 ευρώ"

Tweet

Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι εκπαιδευτές των προγραμμάτων διά βίου μάθησης, οι οποίοι μένουν απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες, όπως αναφέρει και σχετικό άρθρο του Θωμά Σιδέρη.

Αμέσως μετά την ανάρτηση του συγκεκριμένου άρθρου, δεχτήκαμε δεκάδες mail με τα προβλήματα των εργαζομένων και της εξωφρενικής φορολογικής επιβάρυνσης που έχουν υποστεί.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που μας έστειλε εργαζόμενη, στο οποίο ανέφερε τα εξής:

«Όσοι εκπαιδευτές είχαμε εισόδημα κάτω από 5000,

υπογράψαμε υπεύθυνη δήλωση που το αναφέραμε και δώσαμε και το εκκαθαριστικό μας ώστε να μη δηλωθούμε ως ελεύθεροι επαγγελματίες γιατί πολύ απλά δεν είμαστε. Πήγα να υποβάλω φορολογική δήλωση και ο λογιστής μου είπε ότι με δήλωσαν ως ελεύθερο επαγγελματία και το ταχις δεν προβλέπει σχετικό κωδικό και, ενώ έπρεπε να πάρω επιστροφή φόρου, θα πρέπει να πληρώσω 600 ευρώ!!! Πληρώθηκα 380 ευρώ για 25 ώρες, κανονικά έπρεπε να πάρω επιστροφή 80 και θα πρέπει να πληρώσω 600!!!!»

Είναι προφανές, ότι οι εκπαιδευτές και συντονιστές των συγκεκριμένων προγραμμάτων βιώνουν τους πιο εξευτελιστικούς όρους εργασίας και φορολογικής «κλοπής» των εισοδημάτων τους. Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο της εκπαίδευσης ξεκινάει από τις τεράστιες μειώσεις των μισθών και φτάνει στην προσωρινή πρόσληψη προσωπικού πεντάμηνης εργασίας έως και την απλήρωτη εργασία που υποχρεώνεται να δηλώνεται φορολογικά έτσι ώστε να απομυζούνται από την εφορία.

Tags: Προγράμματα δια βίου μάθησηςεκπαιδευτικοί Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα