«Πιλότος» ο ξαφνικός θάνατος της ΕΡΤ για 12.300 απολύσεις ακόμη στο δημόσιο

Κοινωνία

Η τακτική του «λουκέτου» – σοκ, απροειδοποίητα και με συνοπτικές διαδικασίες σε άμεσο χρόνο θα αποτελέσει τον «πιλότο» και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες και φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν για να γεμίσει η λίστα των πρώτων 4.000 απολυθέντων μέχρι το τέλος του 2013, όπως ρητά έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα.

Μάλιστα, εφόσον το «πείραμα

του αιφνίδιου θανάτου» της δημόσιας τηλεόρασης πετύχει κατά τους ιθύνοντες νόες του και καμφθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις, τότε η τρικομματική κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δεν θα περιμένει να συμπληρώσει τις υπόλοιπες 2.600 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους (θα εξηγήσουμε στη συνέχεια το λόγο που απομένουν 2.300 απολύσεις αντί 1.300 σε σύνολο 4.000 που απαιτούνται για το 2013, παρά τις… 2.700 απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ), αλλά θα προβεί σε «κλεισίματα» υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων μέσα στο καλοκαίρι.

Πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου σκοπεύει να «αποδείξει» στην τρόικα, και δη στο Βερολίνο και το ΔΝΤ, ότι πραγματοποίησε το πιο σκληρό μέρος του συγκεκριμένου «πακέτου» μεταρρυθμίσεων (βλ. απολύσεις στο δημόσιο) αντί μέχρι το Δεκέμβριο όπως έχει συμφωνηθεί, τουλάχιστον 5 μήνες πιο νωρίς, και συγκεκριμένα αρκετά πριν τις γερμανικές εκλογές. Στόχος είναι να πείσει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός είναι αυτός ο οποίος μπορεί να υλοποιήσει τις εντολές των δανειστών. «Αν τα καταφέρει, ο Σαμαράς θα πάει ακόμη και στα μέσα Ιουλίου στη Μέρκελ και θα της πει, να 4.000 απολύσεις έπρεπε να κάνουμε μέχρι το Δεκέμβριο. Τις κάναμε όλες τώρα» ανέφεραν χαρακτηριστικά στο «Nez» κύκλοι της ΝΔ. Αλλωστε, αυτές είναι οι πρώτες 4.000 απολύσεις και προβλέπονται για το 2013. Η τρικομματική πρέπει να πραγματοποιήσει 10.000 απολύσεις, επιπλέον, από το Δημόσιο μέσα στο 2014 και να θέσει σε καθεστώς κινητικότητας 25.000 υπαλλήλους, οι περισσότεροι από τους οποίους, επίσης, θα οδηγηθούν προς την «έξοδο» αδυνατώντας να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις. Στο σημείο αυτό, πολιτικοί παράγοντες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται για το λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός να συνεχίσει πάνω στο τραπέζι να έχει το σενάριο των πρόωρων εκλογών (ένα ενδεχόμενο απέναντι στο οποίο είναι εντελώς αρνητικοί οι κ.κ. Ε. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης). Γιατί μένουν 2.300 σε σύνολο 4.000 απολύσεων αν και έγιναν 2.700; Συνολικά, πάντως, μέχρι τις αρχές Φθινοπώρου, η κυβέρνηση θα πρέπει να απολύσει επιπλέον 2.300 υπαλλήλους. Γιατί; Συνολικά, έχει δεσμευτεί μέχρι το τέλος του 2014 να απολύσει 4.000. Ηδη, στο δρόμο βρίσκονται 2.700 εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Αρα, θα έπρεπε να απομένουν άλλες 1.300. Δεν είναι, όμως, έτσι… Η κυβέρνηση θα προσλάβει και 1.000 άτομα (με «α λα καρτ» συμβάσεις και με την αντικειμενικότητα που τη διακρίνει σαφώς…). Τις προσλήψεις αυτές η τρόικα τις προσμετρά… Αρα, υπολογίζει ότι στην πραγματικότητα οι θέσεις μειώθηκαν κατά 1.700 και όχι 2.700. Ετσι, μέχρι το τέλος του έτους και με τα σενάρια να φέρουν την τρικομματική, με «πιλότο» το πείραμα της ΕΡΤ, να κλείνει και άλλους φορείς πριν τις γερμανικές εκλογές, μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα απολυθούν 2.300 εργαζόμενοι (μην ξεχνάμε, άλλοι 10.000 θα φύγουν το 2014). Πηγή: nez.grTags: ΕΡΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα