Πέφτει η αυλαία στις Πανελλαδικές

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΕΘΝΟΣ 5/6/2012OΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ» ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας εξετάζονται οι υποψήφιοι για τις σχολές του 5ου Επιστημονικού Πεδίου. Από 15 έως και 24 Ιουνίου συνεχίζονται οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματαΣτην πρεμιέρα των ειδικών μαθημάτων, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αγγλικά, ενώ την τελευταία ημέρα θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο
Γραμμικό Σχέδιο

Με το μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων Αρχές Οικονομικής Θεωρίας πέφτει και τυπικά σήμερα η «αυλαία» των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας εξετάζονται κυρίως όσοι επιθυμούν να εισαχθούν σε σχολές του 5ου Επιστημονικού Πεδίου, καθώς θεωρείται μάθημα αυξημένης βαρύτητας με συντελεστή 1,3.

Οι χιλιάδες υποψήφιοι των Πανελλαδικών μπορεί να ολοκληρώνουν σήμερα των «μαραθώνιο» των εξετάσεων, ωστόσο όσοι από αυτούς επιθυμούν την εισαγωγή τους σε τμήματα με ειδικά μαθήματα, θα συνεχίσουν τους διαγωνισμούς από 15 έως και 24 Ιουνίου. Στην πρεμιέρα των ειδικών μαθημάτων, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αγγλικά, ενώ την τελευταία ημέρα θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο Γραμμικό Σχέδιο. Επισημαίνεται πως τα εξεταστικά κέντρα για τα ειδικά μαθήματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr). Κατά τα λοιπά, μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να γνωστοποιηθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στα πανελλαδικώς εξετάζονται μαθήματα, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου που θα ακολουθήσει.

Οι υποψήφιοι που έχουν αποκτήσει ήδη τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας θα μπορούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.grνα επεξεργαστούν και να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί. Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση παρέχονται στους υποψηφίους αναλυτικές οδηγίες επεξεργασίας και υποβολής του μηχανογραφικού, χρήσιμοι σύνδεσμοι, στατιστικά, βάσεις εισακτέων και συχνές ερωτήσεις.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο από οποιονδήποτε Η/Υ που έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Οσοι υποψήφιοι για οποιονδήποτε λόγο επιλέξουν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στο Λύκειό τους θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα χρήσης των Η/Υ του Λυκείου, ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή ζητήσουν από τους καθηγητές τους.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα