ΠΕΑΔ: Για τη χθεσινή κινητοποίηση στο υπ. Παιδείας

Συνάδελφοι, πριν από λίγες εβδομάδες, ενωμένοι οι Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εξαγγείλαμε κοινή κινητοποίηση αναπληρωτών, μετά από συνεννόηση με την ΟΛΜΕ και την ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Και όντως η ΟΛΜΕ όσον αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έσπευσε από την πρώτη στιγμή να απαντήσει θετικά στο αίτημά μας και να αναλάβει να καλύψει συνδικαλιστικά την κινητοποίηση, τόσο οργανωτικά, όσο και επικοινωνιακά.

Μια κινητοποίηση που πρώτα πιστέψαμε, μετά μελετήσαμε κι

οργανώσαμε τα «πως» και τα «πρέπει» της, κατόπιν προωθήσαμε και τέλος παλέψαμε να γίνει ΘΕΛΩ του κάθε αναπληρωτή, με κάθε τρόπο και καθημερινά, αψηφώντας κάθε είδους εμπόδιο που έμπαινε από εξαρτημένους κι ελεγχόμενους, απ’ όσους είχαν μάθει να θεωρούν τον αναπληρωτή ακόλουθο, υποτακτικό κι εθελόδουλο.

Και πετύχαμε! το κλαδικό κίνημα των αναπληρωτών απέδειξε ότι ΜΠΟΡΕΙ!!

Πράγματι, σήμερα το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο αρκετές εκατοντάδες συναδέλφων, πάνω από τρεις χιλιάδες σύμφωνα με εκτιμήσεις, που ήρθαν από κάθε γωνιά της χώρας όπου στελεχώνουν με πολυεπίπεδο κόστος, προσωπικό, οικογενειακό και οικονομικό τα δημόσια σχολεία, παραμερίζοντας τις όποιες αγκυλώσεις ή ακόμα και την ηττοπάθεια –συνέπεια ίσως της πολυετούς αδιέξοδης ως τώρα κατάστασης- έδωσαν ηχηρό «παρών» ως όφειλαν, υπερασπιζόμενοι τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους!

Δυστυχώς, η συνάντηση με τον καθ’ύλην αρμόδιο υπουργό κ. Γαβρόγλου δεν έγινε γιατί ο υπουργός απουσίαζε από το υπουργείο, ενώ η σημερινή κινητοποίηση είχε ήδη προγραμματιστεί εδώ και έναν τουλάχιστον μήνα και ήταν σε γνώση του! Θεωρούμε την στάση αυτή του υπουργού απαράδεκτη!

ΠΕΑΔκινητοποίηση εκπαιδευτικώνΥπουργείο Παιδείαςαναπληρωτές
Keywords
Τυχαία Θέματα