ΠΑΣΟΚ: Ξεκαθάρισμα «λογαριασμών»

Πολιτική

alfavita.gr

Οξύνεται η αντιπαράθεση σε σχέση με τις ευθύνες που οδήγησαν τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ να είναι μείον, με δάνεια 116,5 εκ. ευρώ. Με κεντρικό πρόσωπο το νύν πρόεδρο Ευ. Βενιζέλο να αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για την κακοδιαχείριση επί προεδρίας Γ. Παπανδρέου και με τον δεύτερο να κάνει λόγο για: «απαράδεκτες, άθλιες και

ανήθικες διαρροές που στηρίζονται σε ψεύδη σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο κίνημα κατά τη περίοδο της προεδρίας μου», προσθέτοντας: «Σκοπίμως αποσιωπούν το γεγονός ότι, τα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και των άλλων κομμάτων, έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν και ορκωτοί λογιστές».

Στελέχη της πλευράς Παπανδρέου υποδείκνυαν με νόημα ότι ο Ε. Βενιζέλος απέφυγε να ζητήσει διερεύνηση των οικονομικών και για την περίοδο της προεδρίας του Κ. Σημίτη, κατά την οποία είχε αποκαλυφθεί η εισροή μαύρου χρήματος στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ από τις μίζες της «Ζήμενς».

Ποιες είναι οι αιτίες της ξαφνικής αυτής αποκάλυψης και ποιες οι εσωκομματικές προεκτάσεις της, είναι κάτι που θέλει παραπάνω διερεύνηση. Μάλλον η κίνηση αυτή στέλνει ένα μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες και κυρίως σε όσους ετοιμάζονται να αμφισβητήσουν τον πρόεδρο.

Η θέση του κόμματος στο εσωτερικό της Κυβέρνησης , η δημοκοπική κατρακύλα και η γενικότερη τάση αναζήτησης του μεσαίου χώρου προς άλλες κατευθύνσεις, πριονίζουν την καρέκλα του προέδρου του κόμματος που αργά η γρήγορα υπάρχει ο κίνδυνος να βιώσει ένα διευρυμένο αντάρτικο.

Ανεξάρτητα όμως από τις προθέσεις του Βενιζέλου το δημόσιο χρήμα που έρρεε με τη μορφή κρατικής χρηματοδότησης στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ δίνει στην υπόθεση αυτή μια άλλη διάσταση. Η χωρίς κανένα παραστατικό εξαφάνιση εκατομμυρίων ευρώ, μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε ποινικές ευθύνες ενώ παράλληλα να ανοίξει το φάκελο των κομματικών ταμείων, με πολλαπλά ντόμινο για όσους φούσκωσαν τους λογαριασμούς τους με αδιαφανείς διαδικασίες τις περιόδους εκείνες.

Tags: ΠΑΣΟΚταμεία
Keywords
Τυχαία Θέματα