ΠΑΣΚ ΔΗ.ΣΥ.: 30 χρόνια αγώνων για την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό

Ανακοινώσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΣΚ – ΔΗ.ΣΥ)

Αθήνα 20 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2η Συνδιάσκεψη Π.Α.Σ.Κ./ΔΗ.ΣΥ.

Αθήνα 24 Φλεβάρη 2013

Π.Α.Σ.Κ.-ΔΗ.ΣΥ. 1983-2013:

«30 χρόνια Αγώνων για την Εκπαίδευση και τον Εκπαιδευτικό»

Πραγματοποιείται στην Αθήνα

στις 24 του Φλεβάρη, στο ξενοδοχείο NOVOTEL, η δεύτερη συνδιάσκεψη της Πανελλήνιας Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Κίνησης – Δημοκρατικής Συνεργασίας (Π.Α.Σ.Κ./ΔΗ.ΣΥ.) με τη συμμετοχή αντιπροσώπων απ’ ολόκληρη τη χώρα.

Στη συνδιάσκεψη θα συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τα ζητήματα αιχμής, όπως:

· Η αξιολόγηση

· Τα πειθαρχικά

· Το ωράριο

· Οι προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

· Τα οικονομικά – ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά, κλπ.

Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν από την ίδρυση της παράταξης μας. Τριάντα χρόνια αγώνων για την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό. Σ’ αυτά τα χρόνια, ως πρώτη δύναμη στο χώρο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και έχοντας την ευθύνη Διοίκησης του κλάδου πετύχαμε με απεργιακούς αγώνες στους οποίους βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή, ιστορικές κατακτήσεις όπως:

Η ίδρυση των παιδαγωγικών τμημάτων της χώρας (1982)Ο Ν.1264/82 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες (1982)Η κατάργηση του επιθεωρητή και του επιθεωρητισμού (1983)Η καθιέρωση νέων αναλυτικών προγραμμάτων και βιβλίων (1984)Ο Νόμος πλαίσιο για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπ/ση 1566 (1985)Η λειτουργία των ΣΔΕΝΠ και η εισαγωγή εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση (1989)Η λειτουργία του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου που οδήγησε σε μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και κατάργηση της αδιοριστίας (1997)Η μείωση του διδακτικού ωραρίου μετά από πολυήμερο απεργιακό αγώνα (1997)Η μισθολογική εξίσωση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (1997)Εξομοίωση των πτυχίων Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Παιδαγωγικών Τμημάτων (1997)Η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, για ένα χρόνο, μετά τη μεγάλη απεργία (2006), κλπ.

Όλα αυτά όσο και αν κάποιοι θέλουν να ξεχαστούν και προσπαθούν να τα απαξιώσουν, κερδήθηκαν, χάρη στους αγώνες και τις θυσίες του κλάδου. Τα πέτυχε το συνδικαλιστικό κίνημα που τώρα κάποιοι επιλέγουν να πετροβολούν. Είναι η ιστορία μας για την οποία είμαστε περήφανοι και οι παρακαταθήκες στις αυριανές γενιές. Δώσαμε τις μάχες ανεξάρτητα από το ποιος ήταν κάθε φορά στην κυβέρνηση. Πυξίδα μας ήταν το συμφέρον της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Ο γενικός απολογισμός των αγώνων ήταν θετικός και πολύτιμος για το χώρο των εκπαιδευτικών της Π.Ε.

· Δε διστάσαμε να έρθουμε σε ρήξη με τον πολιτικό φορέα στον οποίο είχαμε ιδεολογική αναφορά (ΠΑΣΟΚ) για την πολιτική που άσκησε, κυρίως, μετά το 2010 που σάρωσε κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων, που άσκησε μια νεοφιλελεύθερη πολιτική πέρα και έξω από τις αρχές και τις αξίες της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη.

· Διαχωρίσαμε ενυπογράφως τη θέση μας από τις πολιτικές που άσκησε το ΠΑΣΟΚ και δε συμμετέχουμε, πλέον, ως παράταξη, σε καμιά κομματική διαδικασία.

· Η ηγεσία της παράταξής μας (Δ.Ο.Ε., αιρετοί) δεν πήραν ποτέ καμιά κυβερνητική θέση, ούτε έθεσαν υποψηφιότητα για Βουλευτές, γι’ αυτό και είμαστε περήφανοι για τη στάση και τη δράση των στελεχών μας.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ

Ανεξάρτητοι, αδέσμευτοι, ακηδεμόνευτοι, υπεύθυνοι, μαχητικοί και αγωνιστικοί, με όραμα και στρατηγική, θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τη δημόσια εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό.

ΣΗΜΕΡΑ με ψηλά το κεφάλι, όρθιοι και δυνατοί θα δώσουμε τη μάχη για να μην περάσουν:

· Η αξιολόγηση – χειραγώγηση

· Ο πειθαρχικός αυταρχισμός

· Η αύξηση του ωραρίου και η μείωση του αριθμού των αναπληρωτών

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,

ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ,

ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ,

ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΥΧΕΙ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από την Π.Α.Σ.Κ./ΔΗ.ΣΥ.

Tags: ΠΑΣΚ
Keywords
εκπαιδευση, κινηση, αθηνα, συμμετοχή, απεργια, ΠΑΣΟΚ, δραση, tags, σταση εργασιας, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, θεματα πανελληνιων, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, απεργια 26 σεπτεμβριου, αξιολογηση, βουλευτες, ηγεσια, πλαισιο, αγωνες, αυξηση, δευτεροβαθμια, δυναμη, ευθυνη, ιδρυση, κυβερνηση, κινηση, λειτουργια, μειωση, ξενοδοχειο, οραμα, πυξιδα, προσληψεις, ρηξη, συμμετοχή, φορα, δικαιωματα, χωρα, ιδιαιτερα, τριαντα, θεματα
Τυχαία Θέματα