ΠΑ.Σ.Ε.ΚΟΜ.: Δελτίο τύπου του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κομμωτικής

Tweet

Σύμφωνα με έγγραφο που κοινοποιήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου και αφορούσε την

«Κατανομή Οργανικών θέσεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), ανά διεύθυνση δια βίου Μάθησης (ΔΔΒΜ) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης

του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»,

θεωρούμε ότι είναι «ΑΔΙΚΟ» να μην συμπεριλαμβάνονται άπαντες:

• οι 80 ΤΕ01.19 και

• οι 34 ΔΕ01.17 εκπαιδευτικοί της ειδικότητας Κομμωτικής.

Από τους -80- ΤΕ01.19 εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, το έγγραφο αναφέρει μόνο τους 64 από αυτούς και φυσικά ούτε έναν από τους 35 ΔΕ01.17.

Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί ΤΕ01.19 - ΔΕ01.17 της ειδικότητας Κομμωτικής, δεν περισσεύουν, δεν είναι υπεράριθμοι και φυσικά είναι αρκετά λίγοι ώστε να μην «χωράνε» στα νέα σχολεία. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι η πρώτη ειδικότητα σε ζήτηση και η πρώτη σε παρακολουθούντες μαθητές εδώ και χρόνια.

Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της ειδικότητας Κομμωτικής υπήρξαν οι πιο αδικημένοι σε εγκυκλίους μόνιμων διορισμών ως προς τον αριθμό και γι΄ αυτό κάθε χρόνο ζητούνταν 200 περίπου αναπληρωτές. Πράγμα που αποδεικνύει έμπρακτα, ότι η απορρόφηση όλων είναι απαραίτητη.

Παρακαλούμε πολύ, να κάνετε χρήση όλα όσα επικαλείστε για ισότητα- ισονομία - αξιοκρατία και να διορθώσετε με ορθή κατανομή τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Η λέξη ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ έχει μεγάλη σημασία για εμάς και θέλουμε να πιστεύουμε το ίδιο και για εσάς, όσο αφορά την κατανομή ανθρώπων - εκπαιδευτικών που υπηρετούν πάνω από 15 χρόνια την Τεχνική Εκπαίδευση.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν και θέση και ρόλο μέσα στην

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΣΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣTINA

ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΤΑΜΙΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ ΜΑΡΘΑ

Tags: ΠΑΣΕΚΟΜ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα