Παρέμβαση εισαγγελέα για να σταματήσουν τις καταλήψεις των μαθητών

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη με εγκύκλιό της προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας ζητά να παρέμβουν οι οι κατά τόπους εισαγγελείς για να σταματήσουν το κύμα των μαθητικών καταλήψεων.

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη επικαλείται εγκύκλιο του Ιωάννη Τέντε απότο 2011 προκειμένου να φρενάρει τις κινητοποιήσεις των μαθητών. Παραπέμπει τους συναδέλφους της σε παλαιότερη εγκύκλιο του 2009, όταν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν ο σημερινός Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Ιωάννης Τέντες.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει από τους συνάδελφους

την πιστή εφαρμογή της εγκυκλίου του κ. Τέντε, η οποία συγκεκριμένη εγκύκλιος να θυμίσουμε πως έκανε αναφορά ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις που πραγματοποιούνται καταστροφές κ.λ.π. στα σχολεία, πρέπει να παραπέμπονται στο αυτόφωρο οι εξωσχολικοί ενήλικες δράστες, ενώ σε περιπτώσεις «εξεζητημένης εγκληματικής» συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές να ερευνάται εάν υπάρχει παραμέληση εποπτείας από τους γονείς τους, έτσι ώστε να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Να τονίσουμε εδώ, πως καμμία καταστροφή δεν έχει πραγματοποιηθεί, πόσο μάλλον "εξεζητημένη εγκληματική" συμπεριφορά από ανήλικους μαθητές.

Η εγκύκλιος του κ. Τέντε ανέφερε: "Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο της κατάληψης των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από μερίδα μαθητών. Αυτοί, που κατά κανόνα αποτελούν οργανωμένες μειοψηφίες, ασφαλίζουν τις εισόδους τους σχολείου τους και παρεμποδίζουν την είσοδο τόσο των συμμαθητών τους όσο και του διδακτικού προσωπικού.

Ανάμεσα στους καταληψίες παρεισφρύουν τις νυχτερινές ώρες και άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα τα οποία προβαίνουν σε καταστροφές των υποδομών του σχολείου ενώ οι αφαιρέσεις εκπαιδευτικού υλικού και κυρίως ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι σύνηθες φαινόμενο.

Οι καταληψίες πολλές φορές έχουν την ηθική στήριξη και ενηλίκων, ενώ επιδιώκουν την προβολή τους μέσω των τηλεοπτικών σταθμών, τα οποία πάντοτε τους παρέχουν τη δυνατότητα αυτή".

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Tags: καταλήψεις σχολείωνμαθητικές καταλήψειςΚαταλήψειςμαθητικές κινητοποιήσεις Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα