Παραβιάζουν δικαιώματα αναπληρωτών-προτάσεις για τις τοποθετήσεις

Οι αναπληρωτές δεν είναι εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας

Όχι στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους από Διοίκηση και ΠΥΣΔΕ Δ. Θεσσαλονίκης

Να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις των ΕΛΜΕ για όλες τις φάσεις των τοποθετήσεων των συναδέλφων (υπεράριθμοι, διάθεση, αποσπασμένοι, συμπλήρωση ωραρίου)

Παρά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης οξύνονται. Στις τοποθετήσεις των συναδέλφων της ειδικής αγωγής που έγιναν από το ΠΥΣΔΕ

Δυτικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 8/9/2017 οι αναπληρωτές αντιμετωπίστηκαν ως δεύτερης κατηγορίας εκπαιδευτικοί, ενώ δεν τηρήθηκαν κανόνες διαφάνειας και αντικειμενικότητας.

Συγκεκριμένα:

Τα κενά δε δημοσιοποιήθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως γίνεται στις άλλες υπηρεσιακές μεταβολές (λειτουργικά υπεράριθμοι, συνάδελφοι σε διάθεση, συνάδελφοι αποσπασμένοι), ώστε και δυνατότητες ελέγχου να υπάρχουν και οι συνάδελφοι να έχουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να επιλέξουν τα σχολεία.Δεν κοινοποιήθηκε στους συναδέλφους το σύνολο των κενών των σχολείων, όπως αυτά ζητήθηκαν από τους Διευθυντές των σχολείων. Απουσίαζαν κενά από επτά σχολεία ( 1ο, 2ο Γυμνάσιο Συκεών, 2ο, 5ο Νεάπολης, 2ο Ωραιοκάστρου 1ο Λαγκαδά και Ασπροβάλτας) που αντιστοιχούσαν σε επτά κενά της ειδικότητας ΠΕ02, δύο της ΠΕ03 και δύο της ΠΕ04.Οι αναπληρωτές καλέστηκαν να είναι στη Διεύθυνση στις 9.00 π.μ. και το ΠΥΣΔΕ κατέθεσε τα κενά στις 12.00 μ.μ. για τα τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία και στις 2.30 μ.μ. για την παράλληλη στήριξη. Παρέμειναν επί ώρες στα γραφεία σε συνθήκες αφάνταστης ταλαιπωρίας και απαξίωσης. Η Διεύθυνση και το ΠΥΣΔΕ δεν αποδέχθηκαν την πρόταση που κατατέθηκε από τις ΕΛΜΕ τα κενά να δημοσιοποιηθούν την Πέμπτη 7/9 ή την Παρασκευή 8/9 και η τοποθέτησή τους να γίνει σε επόμενη ημέρα, ώστε να αποφευχθεί κάθε ταλαιπωρία των συναδέλφων. Στην παράλληλη στήριξη οι συνάδελφοι καλέστηκαν να επιλέξουν και κενά που περιλαμβάνανε τρία σχολεία, ενώ με βάση τις ώρες που υπάρχουν στα σχολεία αρκούσε να τοποθετηθούν σε κενά ενός ή δύο σχολείων.

Να επαναληφθεί η διαδικασία των τοποθετήσεων των αναπληρωτών ειδικής αγωγής

Να τηρηθούν κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας σε όλες τις τοποθετήσεις

Η εφαρμογή κανόνων και κριτηρίων αντικειμενικότητας και διαφάνειας που δημιουργούν ισότιμους όρους για όλους τους συναδέλφους στις τοποθετήσεις σε όλες τις φάσεις των Υπηρεσιακών Μεταβολών, αποτελούν πάγιες θέσεις του κλάδου και η τήρησή τους έχει ζητηθεί από τα Δ.Σ. όλων των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης κατ’ επανάληψη από τη Διεύθυνση και το ΠΥΣΔΕ σε αλλεπάλληλες παραστάσεις τους προς τη Διοίκηση και το ΠΥΣΔΕ και πρόσφατα μάλιστα σε συνάντηση που είχε το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ με το Διευθυντή Εκπαίδευσης (5/9/2017).

Επειδή ήδη η Διοίκηση και το ΠΥΣΔΕ παραβιάζουν δικαιώματα με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών ειδικής αγωγής, καταθέτουμε ξανά τις προτάσεις των ΕΛΜΕ και ζητάμε συνάντηση ως Αγωνιστικές Παρεμβάσεις με το Διευθυντή Εκπαίδευσης τις επόμενες ημέρες για να μας δοθούν διευκρινήσεις σχετικά με την τήρησή τους:.

Να ξαναγίνουν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων ειδικής αγωγής άμεσα και να συμπεριληφθούν όλα τα κενά των σχολείων στις δηλώσεις προτίμησής τους. Να τηρηθεί η δέσμευση του Διευθυντή Εκπαίδευσης ότι οι τοποθετήσεις θα είναι προσωρινές και η διαδικασία θα επαναληφθεί.Οι διαδικασίες των τοποθετήσεων (λειτουργικά υπεράριθμοι, διάθεση, απόσπαση) να ξεκινήσουν αφού δηλωθούν όλα τα κενά από τα σχολεία.Η Διοίκηση και το ΠΥΣΔΕ να ανακοινώσουν χρονοδιάγραμμα όλων των φάσεων των τοποθετήσεων και της συμπλήρωσης ωραρίου. Να αποφευχθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες δύο και τριών μηνών στις τοποθετήσεις που επιφέρουν αναστατώσεις σε σχολεία και εκπαιδευτικούς.Να δημοσιοποιηθούν όλα τα κενά, καθώς και τα κενά για συμπλήρωση ωραρίου.Να καθιερωθεί το δικαίωμα των αιτήσεων για συμπλήρωση ωραρίου, καθώς και η δημοσιοποίηση των μορίων των εκπαιδευτικών που συμπληρώνουν ωράριο. Η μη δημοσίευση ούτε των κενών σε ώρες, ούτε των μορίων τοποθέτησης των συναδέλφων, δεν επιτρέπει να γίνει κανένας ουσιαστικός έλεγχος στην τήρηση κριτήριων διαφάνειας και αντικειμενικότητας.Όχι στη συμπλήρωση ωραρίου σε περισσότερα από ένα σχολείο. Οι μετακινήσεις καθηγητών για συμπλήρωση ωραρίου πέρσι ξεπέρασαν κάθε όριο. Ένας στους επτά καθηγητές (497) μέχρι το Νοέμβρη από το σύνολο των καθηγητών της Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης μετακινήθηκε για συμπλήρωση ωραρίου (5 από αυτούς μετακινήθηκαν για συμπλήρωση 1 ώρας! 100 για 2 ώρες! ενώ 56 για συμπλήρωση ωραρίου σε τρία σχολεία! 14 σε τέσσερα! και 4 σε πέντε! Για ορισμένες ειδικότητες να δοθούν κενά με λιγότερες από 12 ώρες για αρχική τοποθέτηση και αφού ολοκληρωθεί σε αυτές τις ειδικότητες η συμπλήρωση ωραρίου όσων έχουν οργανική και δε συμπληρώνουν ωράριο στο σχολείο τους.Όχι στην κατάργηση επιλογής της β΄ ξένης γλώσσας. Επαναφορά της παράλληλης διδασκαλίας στις ξένες γλώσσες.Για τις κοινές ειδικότητες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας να ισχύσει στις τοποθετήσεις το ωράριο διδασκαλίας της δευτεροβάθμιας. Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις στην πρωτοβάθμια, ούτε και για συμπλήρωση ωραρίου.Δημοσιοποίηση των κενών στα ΙΕΚ, τοποθετήσεις από το ΠΥΣΔΕ μετά από αιτήσεις των συναδέλφων και με τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας (ωράριο, άδειες, απεργιακά δικαιώματα, κ.ά.).Τοποθέτηση των αναπληρωτών με τη δημοσιοποίηση όλων των κενών, όχι στις μετακινήσεις για συμπλήρωσή ωραρίου από τη μία άκρη της περιοχής στην άλλη και όχι σε περισσότερα από δύο σχολεία.Πραγματική μείωση του αριθμού των παιδιών στα τμήματα στα οποία φοιτούν μαθητές με ειδικά προβλήματα.Να υπάρξει άμεση παρέμβαση της Διεύθυνσης για την τήρηση ισότιμης κατανομής των μαθητών στα σχολεία και ιδιαίτερα όπου παραβιάζεται (Αμπελόκηποι, Ωραιόκαστρο, κ.ά.)

Καλούμε τους συναδέλφους να διεκδικήσουν να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις των ΕΛΜΕ, να τηρούνται παντού κριτήρια, να είναι ίδια για όλους τους συναδέλφους και για όλες τις ειδικότητες. Να μην αποδέχονται αυθαιρεσίες της Διοίκησης και του ΠΥΣΔΕ, να υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας και το ίδιο να απαιτούν από τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ. Χωρίς αναμονή και με συλλογικό τρόπο, μετά από αλληλοενημέρωση, να παρεμβαίνουμε όλοι μαζί στη Διεύθυνση και στο ΠΥΣΔΕ για την αποκατάσταση των αδικιών.

Καλούμε τους συναδέλφους μπροστά στη συνεχή και ραγδαία επίθεση που συνεχίζουν να δέχονται το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί από Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ να συσπειρωθούν μέσα από τις ΕΛΜΕ, να προτάξουμε τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα του κλάδου που τα προηγούμενα χρόνια διαμόρφωναν όρους νίκης του κινήματος και να προχωρήσουμε με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων σε αποφασιστικό αγώνα διαρκείας μέχρι τη νίκη μέσα από το συντονισμό των ΕΛΜΕ και ξεπερνώντας την απραξία και την αδράνεια της ΟΛΜΕ.

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκηςπαραβίασηδικαιώματα αναπληρωτώντοποθετήσεις αναπληρωτών
Keywords
Τυχαία Θέματα