Παραμένει το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Tweet

Δελτίο Τύπου

Αν και η μεταφορά μαθητών ξεκίνησε κανονικά για τους περισσότερους μαθητές του Νομού Θεσσαλονίκης εχθές, Δευτέρα 6 του μήνα, παραμένει το πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τον πρόχειρο διαγωνισμό που διενήργησε τον Ιούλιο, διαθέτει για τους 358 μαθητές του σχολείου 6 μισθωμένα λεωφορεία,

ενώ πέρυσι με 329 μαθητές υπήρχαν 8.

Το αποτέλεσμα είναι πως αυτή τη στιγμή 88 μαθητές του σχολείου (από τα Βασιλικά, τη Ραιδεστό, τον Εύοσμο, τη Σταυρούπολη αλλά και πολλές περιοχές του κέντρου της πόλης) δεν μπορούν να μπουν σε κάποιο από τα μισθωμένα λεωφορεία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Παππάς μας υποσχέθηκε πως θα γίνει κάθε προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα και πως πρέπει να κάνουμε υπομονή, αλλά αυτή είναι η πέμπτη εβδομάδα που τα παιδιά μας ταλαιπωρούνται καθώς είναι υποχρεωμένα να φτάσουν στο σχολείο που βρίσκεται στην Πυλαία από κάθε άκρη του Νομού.

Θα έπρεπε η λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών να έχει δοθεί στα τέλη Αυγούστου (κάθε χρόνο) και όχι να αναζητείται ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

Υπάρχει ανάγκη για πλήρη και ριζική αλλαγή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, συγκεκριμένα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 24001/14-06-2013, που αφορά τη μεταφορά μαθητών.
H κατάσταση δε βελτιώνεταi με τροπολογίες που δίνουν μόνο προσωρινές λύσεις.

Εκείνο που χρειάζεται άμεσα είναι ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα λαμβάνει υπόψη του όσα τονίζονται στο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη(31/07/2014 --επισυνάπτεται):

η ασφάλεια κατά τη μετακίνηση των μαθητών

η απόσταση της κατοικίας του μαθητή από το σχολείο

το βάρος που μεταφέρει

η διάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών

οι πληθυσμιακές, ηλικιακές και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες.

​Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

​Η πρόεδρος,​

Πασχαλίνα Γρούτκα

​Κιν.: 6972754035​

Tags: μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκηςμεταφορά μαθητών Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα