Πάπας σε Τσίπρα: Αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι

Tweet

20 λεπτά κράτησε η ιδιωτική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου Α', με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. τον οποιο συνόδευσαν στο Βατικανό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, και ο Βάλτερ Μπάγιερ, συντονιστής του ευρωπαϊκού δικτύου οργανισμών αριστερού θεωρητικού προσανατολισμού Transform!

Σύμφωνα

με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο Ποντίφηκας αναφέρθηκε σε «κρίση αξιών», είπε ότι είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι, ενώ συζητήθηκε εκτενώς και το μεταναστευτικό, με αναφορά στην ανάγκη να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν άλλοι θάνατοι στη Μεσόγειο.

«Είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε την οικονομική κρίση, που είναι και κρίση αξιών πρωτίστως»,είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση και συμπλήρωσε πως συζητήθηκε με τον Πάπα «η ανάγκη να επιστρέψει η ειρήνη στον κόσμο».«Του ζητήσαμε να συνεχίσει να αγωνίζεται και να μιλάει για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να αναλάβει πρωτοβουλία για τη Μέση Ανατολή» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συμπλήρωσε: «Του μετέφερα τη δραματική εικόνα από την Ελλάδα, που μετά από τέσσερα χρόνια άγριας οικονομικής λιτότητας βρίσκεται στα όρια ανθρωπιστικής κρίσης».

Δηλώσεις Τσίπρα

Συνάντηση αύριο με τον "Πάπα των Φτωχών". Συζητάμε για ανεργία, ειρήνη, μετανάστευση http://t.co/IVKMjAER2L pic.twitter.com/PIlJz8xiYj

— a.tsipras (@atsipras) September 17, 2014

Tags: Αλέξης ΤσίπραςΠάπας Φραγκίσκος Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα