Πάνω από 330 τα κενά σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδική Αγωγή στη Γ Αθήνας

Η Διεύθυνση της Γ΄ Αθήνας για πρώτη φορά φέτος ανήρτησε στην ιστοσελίδα της τα πραγματικά κενά των εκπαιδευτικών των δημοτικών σχολείων( τα υπολογίζει σε ώρες ). Ύστερα από μελέτη φαίνεται ότι-μαζί με τα κενά των σχολείων της ειδικής αγωγής που υπολειτουργούν-ξεπερνούν τα 330. Συγκεκριμένα λείπουν:

25 Π.Ε 70, 15 Π.Ε 07, 55 Π.Ε 08, 39 Π.Ε 11, 41 Π.Ε. 32, 48 Π.Ε 16, 39 Π.Ε 11, 18 Π.Ε. 19-20, 5 Π.Ε. 06, 1 Π.Ε 05.( Τα κενά αναφέρονται

και στο κλασσικό και στο ολοήμερο πρόγραμμα των σχολείων ).

Το προηγούμενο διάστημα η διεύθυνση ανέβαζε μόνο τα κενά του κλασσικού προγράμματος και όχι του ολοήμερου προγράμματος όπως είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενα φυλλάδια, επειδή είχε ως προτεραιότητα με τις τοποθετήσεις που έκανε την κάλυψη των κενών του κλασσικού σχολείου, όπως είχαμε καταγγείλει.

Επίσης υπάρχουν( δεν αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης 26 κενά νηπιαγωγών ) και στο κλασσικό και στο ολοήμερο νηπιαγωγείο.

Την Παρασκευή έγιναν οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών πανελλαδικά( δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ) που σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των κενών. Στη Γ΄ Αθήνας τοποθετήθηκαν 4 δάσκαλοι του κρατικού προϋπολογισμού και 7 νηπιαγωγοί ΕΣΠΑ που σε καμιά περίπτωση δε λύνουν το πρόβλημα. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών όπως και η α΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών ειδικοτήτων. Απαιτούμε άμεσα την κάλυψη όλων των κενών τόσο σε δασκάλους όσο και σε νηπιαγωγούς και σε ειδικότητες ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε το υπουργείο θα κάνει έλεγχο γιατί οι διευθυντές εκπαίδευσης δηλώνουν διαφορετικά κενά από τα κενά που δηλώνουν οι διευθυντές των σχολείων στο myschool. Αυτό συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια και αποδεικνύεται περίτρανα ότι το σύστημα ελέγχου κενών μέσω του myschool δεν είναι αξιόπιστο.

ΧΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ ΑΘΗΝΑΣ

εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

(ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

Τηλ. 6972363653

e-mail: [email protected]

Αναπληρωματικός: ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Τηλ. 6934197300

Tags: κενάκενά εκπαιδευτικώνΓιώργος ΧρόνηςαιρετόςΠΥΣΠΕ Γ Αθήνας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα