Πανελλαδική Μαθητική Συνάντηση Συντονισμού την Κυριακή

Mαθητές απ' όλη τη χώρα ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην Αθήνα και να ανταμώσουν με συμμαθητές τους απ' όλη την Αττική, στην Πανελλαδική Συνάντηση Συντονισμού που θα γίνει την Κυριακή 28 Γενάρη, στη 1 το μεσημέρι, στο 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου (Πλουμπίδη 24, Χαϊδάρι).

Η Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών Αθήνας είχε την πρωτοβουλία για τη Συνάντηση και αποφάσεις συμμετοχής σε αυτή έχουν πάρει οι μαθητικές Συντονιστικές Επιτροπές: Πειραιά,

Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Μενιδίου - Φυλής, Γκράβας, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Λαμίας, Πάτρας, Καλαμάτας, Ηρακλείου Κρήτης και Χανίων. Επιπλέον, πάρα πολλά είναι τα 5μελή και 15μελή μαθητικά συμβούλια που συζητούν και αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στη Συνάντηση.

Ενδεικτικό στοιχείο της πλούσιας μαθητικής δραστηριότητας μπροστά στη Συνάντηση, είναι ότι μαθητές από τα σχολεία της Γκράβας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνάντησης, έφτιαξαν την περασμένη Τετάρτη το Συντονιστικό Μαθητών της Γκράβας. «Σκοπός μας είναι η οργάνωση της δράσης των μαθητών απέναντι στα προβλήματα που έχουμε εμείς και οι οικογένειές μας», λέει το Συντονιστικό της Γράβας και καλεί όλα τα 5μελή, 15μελή και τους μαθητές του σχολικού συγκροτήματος σε πάλη: «Ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης προς τους μαθητές και τις οικογένειές μας. Ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση, κάνοντας όλα τα σχολεία εξεταστικά κέντρα».

«Δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια. Τη στιγμή που μας λένε δεν υπάρχει σάλιο για την Παιδεία, χρηματοδοτούν με εκατομμύρια ευρώ το ΝΑΤΟ και φοροαπαλλάσσουν τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους. Οσοι πιστεύουν ότι θα κάτσουμε στ' αυγά μας, καλά θα κάνουν να χωνέψουν ότι οι μαθητές θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους», δηλώνει αντίστοιχα η Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών των Χανίων, δείχνοντας επίσης πως η Πανελλαδική Συνάντηση έρχεται ως συνέχεια των αγώνων που ανέπτυξαν οι μαθητές το προηγούμενο διάστημα.

«Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στους συμμαθητές μας ότι ο συντονισμός των μαθητών και των σχολείων ώστε να οργανωθούμε καλύτερα και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ένα σχολείο που "θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει" πρέπει να είναι συνεχής», λέει αντίστοιχα η Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών της Λαμίας στην ανακοίνωσή της για τη συμμετοχή στη Συνάντηση Συντονισμού και τονίζει ότι «όλοι μαζί θα δώσουμε όλες τις μάχες και το επόμενο διάστημα! Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί!».

«Ηρθε η ώρα να συναντηθούμε, να συντονιστούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει ακόμα πιο δυναμικός, πιο αποτελεσματικός και μαζικός ο αγώνας μας! Να συζητήσουμε για το πώς συνεχίζουμε, για την άμεση απάντηση που πρέπει να δώσουμε για ακόμα μια φορά στην κυβέρνηση που ετοιμάζεται να φέρει ένα νομοσχέδιο που κάνει ακόμα χειρότερο το σχολείο μας. Να μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να ζωντανέψουμε τις μαθητικές μας κοινότητες με πρωτοβουλίες και δράσεις για όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας απασχολούν!», λέει από τη μεριά της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Πρέβεζας, δίνοντας τον τόνο του περιεχομένου της Συνάντησης.

μαθητέςσυντονισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα