Πανάκριβη η άδεια για τους φαντάρους που υπηρετούν στον Έβρο

Κοινωνία

Πανάκριβη η άδεια για τους φαντάρους που υπηρετούν στον Έβρο

Καθημερινά θεριεύει η οργή και η αγανάκτηση συναδέλφων φαντάρων και γονιών εξαιτίας της βάναυσης ταξικά απόφασης του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου να κοπούν οι καταστάσεις επιβίβασης των στρατιωτών που υπηρετούν στη παραμεθόριο- ακριτικά νησιά,Έβρο και Κύπρο.
Την ώρα λοιπόν που ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος κάνει

δημόσιες σχέσεις στο Καστελόριζο, εμείς λαμβάνουμε συνέχεια επιστολές διαμαρτυρίας από φαντάρους λαϊκών οικογενειών που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στο τεράστιο οικονομικό κόστος του ταξιδιού και συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνηση τους στερεί ακόμη και το δικαίωμα στη πολυπόθητη άδεια!

Σύμφωνα με νεώτερη καταγγελία από το Κουφόβουνο, ένας στρατιώτης που υπηρετεί εκεί θα πρέπει να καταβάλλει αρκετά ευρώ σε ΤΑΧΙ για να φτάσει στο σταθμό των ΚΤΕΛ ή στο αεροδρόμιο. Το ταξίδι με λεωφορείο για Αθήνα, που διαρκεί 10-12 ώρες, κοστίζει στο φαντάρο 28 ευρώ, ενώ το αεροπορικό εισιτήριο, την εορταστική περίοδο απογειώνεται στα 150 ευρώ. Στη μονάδα, όπου ο διοικητής έκοψε τις κινήσεις, λόγω περικοπών, και υποχρέωσε τους φαντάρους να πληρώνουν ταξί, υπηρετούν συνάδελφοι από Θεσσαλονίκη-Αττική-Πελοπόννησο κλπ. Άρα ένας φαντάρος που κατάγεται από τις υπόλοιπες περιοχές, θα πρέπει να ταξιδέψει ακόμη περισσότερο, κάτι που κοστίζει σε χρόνο και σε περισσότερα ευρώ.
Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε,επιπλέον των όσων έχουν εκτιμηθεί, τα εξής: Ένας φαντάρος που υπηρετεί, για τον οποιοδήποτε λόγο, κοντά στον τόπο καταγωγής του, αντιμετωπίζεται ουσιαστικά ευνοϊκότερα από τον συνάδελφο που υπηρετεί στη παραμεθόριο. Ο Στρατός επομένως, που ισχυρίζεται ότι όλοι οι φαντάροι είναι ίσοι, θα πρέπει να καλύψει ολόπλευρα το κόστος μετακίνησης των στρατιωτών και να δώσει επιπλέον μέρες άδειας σε όσους υπηρετούν στη παραμεθόριο, αναπληρώνοντας το χρόνο που διαρκεί το ταξίδι έως το σπίτι τους. Επίσης, ο φαντάρος θα πρέπει να σταματήσει να είναι το θύμα των περικοπών. Δε μπορεί ο κάθε διοικητής να μετακινεί τις περικοπές πάνω στις πλάτες του μόνιμου θύματος, του φαντάρου.

Εμείς όμως απαντάμε: ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΑ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΑ

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ- ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ.Συνάδελφοι, σας καλούμε μαζικά να παρουσιαστείτε στα Φρουραρχεία των τόπων καταγωγής σας, μετά το τέλος της άδειας σας και να δηλώσετε την οικονομική αδυναμία σας να επιστρέψετε στη μονάδα που υπηρετείτε στη παραμεθόριο. Κανένας δε μπορεί να μας κατηγορήσει για αυτή μας την πράξη. Κανένας δε μπορεί να μας κατηγορήσει ότι παραβιάζουμε κανένα νόμο και διαταγή. Κανείς δε μπορεί να μας τιμωρήσει.
Είναι ντροπή στην κυβέρνηση, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που μας εκμεταλλεύονται με αυτό τον τρόπο, που οδήγησαν τον κόσμο της εργασίας σε αυτή την κατάσταση και επιπλέον, τον υποχρεώνουν να καταβάλλει το υπέρογκο κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης του παιδιού του, δηλαδή εμάς, που μας αμείβουν με το εξευτελιστικό και προσχηματικό πόσο των 8.7 ευρώ.
Ο Στρατός είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει το αντίτιμο που απαιτείται για τη μετακίνηση μας και να εξασφαλίσει τρόπο επιστροφής μας στις μονάδες.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ-ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ!

Ας θυμηθούμε όμως πως περνάνε οι συνάδελφοι φαντάροι στο Κουφόβουνο: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΩΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ 107ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΧΑΤΖΗΠΕΝΤΗ ΚΟΥΦΟΒΟΥΝΟ ΕΒΡΟΥ
Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ-ΒΡΩΜΙΚΕΣ .«Είμαστε φαντάροι από την 107 στο στρατόπεδο Χατζηπεντή στο μακρινό Κουφό Βουνό Έβρου. Στέλνουμε αυτό το γράμμα γιατί πραγματικά η υπομονή μας εξαντλήθηκε παρόλο που κάναμε μέχρι στιγμής μεγάλη προσπάθεια (κακώς όπως αποδεικνύεται) να δούμε τα πράγματα με τα δεδομένα τις εποχής.
Το τελευταίο διάστημα ζούμε με το μπαμπούλα του ΓΕΠΣ και την επικείμενη επιθεώρηση. Για όσους δεν το ξέρουν ακόμη έχουμε να πούμε ότι οι επιθεωρήσεις είναι μια μεγάλη απάτη. Προφανώς και στο Πεντάγωνο έχουν εικόνα για τα χάλια των περισσοτέρων στρατοπέδων. Έτσι κι αλλιώς μας θεωρούν τόσο αναλώσιμους που το μόνο που τους νοιάζει είναι η κατάσταση των όπλων. Κάθε επιθεώρηση είναι η ευκαιρία για να εντατικοποιήσουν τις αγγαρείες, να βαθύνουν την εκμετάλλευση και να ξεζουμίσουν τους φαντάρους. Στον ιδρώτα και τα ξενύχτια μας χτίζουν οι διοικητές τις καριέρες τους. Ενώ βέβαια έχουμε βάψει όλο το στρατόπεδο η κατάσταση στις τουαλέτες παραμένει απαράδεκτη. Από τις οκτώ, οι τρείς είναι εκτός λειτουργίας, ενώ και αυτές που λειτουργούν δύσκολα πλησιάζονται από τη βρώμα. Επιθεωρήσεις έγιναν και επιθεωρητές θα ξαναέρθουν. Από τη δικιά τους ευαισθησία δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα.

Το κακό είναι ότι όχι μόνο πρέπει να δουλεύουμε τσάμπα αλλά πρέπει να κοστίζουμε και λιγότερο. Δε μας φτάνει η φτώχεια μας έχουμε και τις περικοπές τους. Συχνά στις εξόδους καθόμαστε μέσα στο στρατόπεδο γιατί δεν έχουμε φράγκο να περάσουμε τη μέρα έξω. Δε σέβονται την ανέχεια μας και ακόμη και στον χρόνο που θα μπορούσαμε να είμαστε έξω μας τραβολογάνε για αγγαρείες. Σκεφτήκαμε να βγαίνουμε έξω έστω για να καθόμαστε σε ένα παγκάκι. Το προέβλεψαν όμως και αυτό και μας μείωσαν τις κινήσεις που μας μεταφέρουν στον 'πολιτισμό' και το ταξί είναι πανάκριβο, οπότε πάλι καθόμαστε μέσα και κρυβόμαστε.

Αυτό που όμως κοντεύει να μας τρελάνει τις τελευταίες μέρες είναι το γεγονός ότι το πετρέλαιο θέρμανσης φτάνει μέχρι το Δεκέμβριο. Αυτό μας ανακοίνωσε έτσι απλά ο διοικητής μας αντισυνταγματάρχης Κυριαζής. Προφανώς νομίζει ότι ο ρόλος είναι υπεράνω ευθυνών και για όλα φταίνε οι γενικότερες περικοπές. Κάτι που μέχρι ένα σημείο είναι σωστό, αλλά και εμείς δε θα γίνουμε μπαλάκι ανάμεσα στον διοικητή και την κυβέρνηση. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε στο στρατόπεδο χωρίς θέρμανση και με θερμοκρασίες -20! Αν δε βρούνε λύση δε θα επιστρέψουμε στο στρατόπεδο μετά τις άδειες των εορτών. Ήδη μας έχουν στριμώξει σε 2 μόνο κτήρια για οικονομία.

Εκεί που θα περίμενε κανείς με όλα αυτά τα βάσανα μια πιο ανθρώπινη συμπεριφορά συμβαίνει το αντίθετο. Όλη την ώρα φωνές, πίεση και κατσάδες. Μας καθυστερούν στις εξόδους, ενώ ο ίδιος ο διοικητής μας απείλησε ότι δε θα βγαίνει κανείς και ας τον βγάλουμε στις εφημερίδες. Αν έδειχνε τόση πυγμή και στο θέμα του πετρελαίου
Όλοι στο κράτος και στην κυβέρνηση εκβιάζουν με τη «σωτήρια» δόση, που θα ξεπληρώσει τους τοκογλύφους και θα επιβάλλει καθεστώς δουλείας για πάντα.Μάλιστα, θέλουν να μετατρέψουν τον Στρατό σε δύναμη Καταστολή κατά του αγωνιζόμενου λαού.

ΕΜΕΙΣ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ-ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΑΚΙ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε., ΔΝΤ, ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ! Ανάγκη όσο ποτέ η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τηλ. Επικ.6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Tags: άδειαφαντάροςΕβρος
Keywords
Τυχαία Θέματα