ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών: Αποφασιστική παρέμβαση κατά της αυτοαξιολόγησης στο 7ο Λύκειο Καλαμαριάς

Tweet

Η αποφασιστική παρέμβαση του ΔΣ και καθηγητών – μελών της Β΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης διέκοψε τη συζήτηση – ενημέρωση για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης στα σχολεία, που γινόταν το μεσημέρι της Πέμπτης στο 7ο Λύκειο Καλαμαριάς μετά από πρόσκληση σχολικής συμβούλου.

Οι καθηγητές κάλεσαν τη σύμβουλο και τους διευθυντές σχολείων

που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, να συνταχθούν με τους καθηγητές, να σταθούν στο πλευρό τους και να μην επιτρέψουν να προχωρήσει η διαδικασία της αυτοαξιολόγησης. Τόνισαν ότι η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει σε νέες οδυνηρές περιπέτειες τους καθηγητές (μισθολογική και βαθμολογική στασιμότητα, διαθεσιμότητες, απολύσεις..) αλλά και στη διαφοροποίηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων, και σε μια επόμενη φάση στο κλείσιμο και πέταγμα πολλών μαθητών έξω από τις δομές της εκπαίδευσης χτυπώντας τα μορφωτικά τους δικαιώματα. Επισήμαναν επίσης ότι επιχειρεί το Υπουργείο να μετακυλήσει την ευθύνη για τα δεινά της εκπαίδευσης στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους.

Μετά την παρέμβαση η συνάντηση διακόπηκε και όλοι αποχώρησαν.

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ της Β ΕΛΜΕ καταδικάζουν την τακτική που ακολουθούν ορισμένοι σχολικοί σύμβουλοι , οι οποίοι αλλάζουν την τελευταία στιγμή τον τόπο συνάντησης με τους διευθυντές έτσι ώστε να παραπλανήσουν τους συνδικαλιστές και να μπορέσουν να κάνουν ανενόχλητοι την ενημέρωση. Η τακτική τους αυτή αποκαλύπτει πόσο μακριά βρίσκονται από τον κλάδο, από τα συμφέροντα των καθηγητών και ότι αυτοί ειδικά έχουν ταχθεί στην υπηρεσία της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Tags: ΠΑΜΕ εκπαιδευτικώναυτοαξιολόγηση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα