Οριακό προβάδισμα της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Tweet

Αν και γνωρίζουμε ότι για τις δημοσκοπήσεις ισχύει το "όποιος πληρώνει τη μουσική καθορίζει και τις νότες" παρουσιάζουμε σήμερα τη νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.

Οριακό προβάδισμα 0,4% της ΝΔ

έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής .

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγειταί με 23,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 22,8%. Τρίτο κόμμα στη δημοσκόπηση αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,7% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 7,3%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 2,8%.Χαρακτηριστικό είναι ότι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου (Αναποφάσιστοι / Αποχή/Δεν απαντώ) αγγίζει το 16,2%, ενώ το 5% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 28,4% , το ΠΑΣΟΚ 9,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,6%, η Χρυσή Αυγή 12,1%, η ΔΗΜΑΡ 3,5% , το ΚΚΕ 6,1% και άλλο κόμμα επιλέγει το 6,2%.

Τέλος, το 60,6% πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ενώ το 64,5% τάσσεται υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Το 65,2% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Tags: δημοσκόπηση Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα