Οργανικά κενά στο ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου- Γενική συνέλευση και εκλογές στις 4/6, του αιρετού Γιώργου Τρούλη

Ανακοινώσεις

2o Ενημερωτικό ΜαΐουΓιώργος Τρούλης Ρέθυμνο, 28 Μαΐου 2013

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου

Τηλ. 6945802754

Email: [email protected]

Προς τους Συναδέλφους μου

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Θέμα 1ο: «Οργανικά κενά στο ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου εν’ όψη των μεταθέσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ»

Την Πέμπτη 23 Μαΐου συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου για να ελέγξει τα οργανικά κενά, σε όλες τις κατηγορίες μόνιμων εκπαιδευτικών, και να στείλει

τις εκτιμήσεις του για τα ελλείμματα σε εκπαιδευτικό προσωπικό που έχει ανάγκη ο νομός μας. Γενικά η όλη διαδικασία έχει καθυστερήσει και αναμένεται να καθυστερήσουν όλες οι μεταβολές (μεταθέσεις εκτός και εντός ΠΥΣΠΕ, αποσπάσεις εκτός και κατόπιν εντός ΠΥΣΠΕ κ.λ.π.) και οι ανάλογες προσλήψεις για τη νέα σχολική χρονιά.Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε εξετάστηκαν όλα τα οργανικά κενά δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικοτήτων και προκύπτει ο παρακάτω πίνακας που απέστειλε το ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου στο υπουργείο:

Στον παραπάνω πίνακα εμφανίζονται να υπάρχουν 10 ελλείψεις σε δασκάλους, πλεόνασμα 7 νηπιαγωγών, 3 ελλείψεις σε καθηγητές Αγγλικών, 2 ελλείψεις σε καθηγητές γυμναστικής και 2 ελλείψεις σε μουσικούς.

Στους ανήκοντες με οργανική στο ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου έχουν υπολογιστεί όσοι έχουν οργανική, όσοι βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ, όσοι επιστρέφουν από απόσπαση στο εξωτερικό μέσα σε αυτή τη χρονιά. Δεν υπολογίζονται όσοι συνάδελφοι είναι με απόσπαση στο εξωτερικό και την επόμενη χρονιά και όσοι 31 Αυγούστου έχουν συμπληρώσει τα χρόνια υπηρεσίας που απαιτούνται και απολύονται υποχρεωτικά.

Οι εκτιμήσεις του ΠΥΣΠΕ σε εκπαιδευτικό προσωπικό βασίστηκαν α) στα πραγματικά κενά, β) στις αιτήσεις μεταθέσεων που έχουν γίνει από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και γ) στις προτάσεις που έχουν γίνει για προαγωγές.

Παρακάτω σας παραθέτω τους πίνακες με τα οργανικά κενά που παρουσιάστηκαν στο ΠΥΣΠΕ ανά σχολική μονάδα και ειδικότητα με τις απαραίτητες επεξηγήσει στο τέλος.

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (ΔΑΣΚΑΛΩΝ)

Α/Α

Επωνυμία Σχολείου

Έλλειμμα

1. 3

3/θ Δ.Σ. Πλατάνου Αμαρίου

2

2. 4

4/θ Δ.Σ. Φουρφουρά

1

3. 9

6/θ Δ.Σ. Αποστόλων

1

4. 1

8/θ Δ.Σ. Σταυρωμένου

2

5. 2

12/θ Δ.Σ. Άδελε

1

6. 2

6ο 12/θ Δ.Σ. Ρεθύμνου

1

7. 2

8ο 12/θ Δ.Σ. Ρεθύμνου

1

8. 3

1/θ Δ.Σ. Μυριοκεφάλων

1

9.

2/θ Δ.Σ. Μελάμπων

1

10.

5/θ Δ.Σ. Γερανίου

1

11.

16ο 6/θ Δ.Σ. Ρεθύμνου

1

12.

1ο 8/θ Δ.Σ. Ατσιπόπουλου

1

13.

1ο 12/θ Δ. Σχ. Ρεθύμνου

5

14.

3ο 12/θ Δ.Σ. Ρεθύμνου

4

15.

7ο 12/θ Δ.Σ. Ρεθύμνου

1

16.

15ο 12/θ Δ.Σ. Ρεθύμνου

2

17.

1ο 12/θ Δ.Σ. Πλακιά

1

18.

1/θ Δ.Σ. Καλύβου

1

19.

4/θ Δ.Σ. Μαργαρίτων

1

20.

4/θ Δ.Σ. Μπαλίου

1

21.

4/θ Δ.Σ. Πανόρμου

1

22.

5/θ Δ.Σ. Απλαδιανών

1

23.

6/θ Δ.Σ. Ζωνιανών

2

24.

6/θ Δ.Σ. Λιβαδίων

1

25.

2ο 8/θ Δ.Σ. Περάματος

2

26.

1ο 10/θ Δ.Σ. Ανωγείων

3

27.

1ο 12/θ Δ.Σ. Περάματος

3

ΣΥΝΟΛΑ

43

Ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 469 και 15 από κατανομή δηλ σύνολο 484 αυτή τη στιγμή υπηρετούν 426. Σε αυτό τον αριθμό δεν έχουν υπολογιστεί όσοι είναι στο εξωτερικό (7), οι νεοδιόριστοι που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ (31), οι συνάδελφοι που βρίσκονται στη διάθεση από μετάθεση (11). Συνολικά επομένως ανήκουν 474 συνάδελφοι με οργανική θέση. Επομένως το έλλειμμα που προκύπτει είναι 10. Όμως με τις αιτήσεις μεταθέσεων και τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή η εκτίμηση για τις ανάγκες σε δασκάλους αγγίζει τα 50 κενά.

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Α/Α

Επωνυμία Σχολείου

Έλλειμμα

1.

9ο 2/θ Ολοήμ. Νηπ/είο Ρεθύμνου

1

2.

2/θ Νηπ/είο Μύρθιου

1

3.

2/θ Ολοήμ. Νηπ/γείο Ζωνιανών

1

ΣΥΝΟΛΑ

3

Οι οργανικές θέσεις στα νηπιαγωγεία είναι 154 και αυτή τη στιγμή υπηρετούν 151. Σε αυτό τον αριθμό δεν έχουν υπολογιστεί όσοι βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ (10). Συνολικά ανήκουν 161 συνάδελφοι με οργανική θέση. Επομένως προκύπτει πλεόνασμα προσωπικού 7 νηπιαγωγών. Όμως με τις αιτήσεις μεταθέσεων και τις προαγωγές που έχουν προταθεί η εκτίμηση για τις ανάγκες σε νηπιαγωγούς είναι στα 15 κενά.

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ

Α/Α

Επωνυμία Σχολείου

Ελλείμματα

1.

4/θ Δ.Σ.Πρινέ

1

2.

6/θ Δ.Σ. Λιβαδίων

1

ΣΥΝΟΛΑ

2

Οι οργανικές θέσεις σε γυμναστές είναι 39 και αυτή τη στιγμή υπηρετούν 37. Επομένως προκύπτει έλλειμμα 2 γυμναστών. Όμως με τις αιτήσεις μεταθέσεων και τις ανάγκες που υπάρχουν η εκτίμηση ανεβάζει τον αριθμό στα 15 κενά.

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Α/Α

Επωνυμία Σχολείου

Έλλειμμα

1.

6/θ Δ.Σ. Γωνιάς

1

2.

1ο 12/θ Δ.Σ. Πλακιά

1

3.

6/θ Δ.Σ. Αγ. Νικολάου

1

4.

6/θ Δ.Σ. Ζωνιανών

1

5.

10/θ 1ο Δ.Σ. Ανωγείων

1

ΣΥΝΟΛΑ

5

Οι οργανικές θέσεις στους καθηγητές αγγλικών είναι 29 και αυτή τη στιγμή υπηρετούν 24. Σε αυτό τον αριθμό δεν έχουν υπολογιστεί όσοι βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ (2). Συνολικά φαίνεται να ανήκουν 26 συνάδελφοι με οργανική θέση. Επομένως προκύπτει έλλειμμα 3 καθηγητών αγγλικής γλώσσας. Όμως με τις αιτήσεις μεταθέσεων και τις ανάγκες που υπάρχουν η εκτίμηση ανεβάζει τον αριθμό στα 6 κενά.

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Α/Α

Επωνυμία Σχολείου

Έλλειμμα

1. 2

2ο 12/θ Δ.Σ. Ρεθύμνου

1

2.

3ο 12/θ Δ.Σ. Ρεθύμνου

1

ΣΥΝΟΛΑ

2

Οι οργανικές θέσεις σε μουσικούς είναι 7 και αυτή τη στιγμή υπηρετούν 5. Επομένως προκύπτει έλλειμμα 2 μουσικών. Όμως με τις αιτήσεις μεταθέσεων και τις ανάγκες που υπάρχουν η εκτίμηση είναι για 3 μουσικούς.

Φυσικά οι παραπάνω πίνακες είναι ενδεικτικοί και αποτυπώνουν την εικόνα που υπάρχει σήμερα. Στα οργανικά κενά που εμφανίζονται υπάρχουν και θέσεις από κατανομή και θέσεις με οργανικές οι οποίες δεν καλύπτονται. Μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι βέβαιο ότι θα έχουμε διαφοροποιήσεις, διότι δεν γνωρίζουμε ούτε πόσοι συνάδελφοι θα συνταξιοδοτηθούν, ούτε πόσοι συνάδελφοι θα μετακινηθούν με μετάθεση και απόσπαση προς και από άλλα ΠΥΣΠΕ, ούτε τις άδειες που θα προκύψουν, ούτε αν και ποιες μεταβολές θα προκύψουν στις σχολικές μονάδες. Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις είμαι στη διάθεση των συναδέλφων που το επιθυμούν.

Η διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί άμεσα μετά τις μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ είναι μέσα στον Ιούνιο να εξεταστούν οι αιτήσεις μεταθέσεων εντός ΠΥΣΠΕ.

Θέμα 2ο: «Γενική Συνέλευση και εκλογές στο Σύλλογο Ρεθύμνου την Τρίτη 4 Ιουνίου»

Η αυλαία των γενικών συνελεύσεων και των εκλογών σε όλη τη χώρα ξεκινάνε από αυτή την εβδομάδα. Σε επίπεδο Κρήτης οι περισσότεροι σύλλογοι πραγματοποιούν τις γενικές τους συνελεύσεις και τις εκλογές για συλλόγους και αντιπροσώπων στη ΔΟΕ αυτή την εβδομάδα. Οι τελευταίες εκλογές στην Κρήτη διεξάγονται στο Ρέθυμνο στις 4 Ιουνίου και στα Χανιά στις 6 Ιουνίου.

Σε αυτή την κρίσιμη εποχή είναι καιρός να πάμε σε νέα σωματεία και να διαμορφώσουμε συνθήκες για αλλαγές στο ΔΣ της ΔΟΕ. Είναι καιρός να αναλάβουμε την πρωτοβουλία και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που επικρατούσαν μέχρι σήμερα για να υπάρχει ουσιαστική διεκδίκηση και αντιπροσώπευση. Είναι καιρός ο συνδικαλισμός να ξαναγυρίσει στη βάση του, να ανατροφοδοτηθεί με ιδέες και πρόσωπα και να βγει μπροστά, απαλλαγμένος από υποταγές και στενοκεφαλιές τους παρόντος και του παρελθόντος.

Το κάλεσμα για συστράτευση δεν είναι κενό γράμμα αλλά ουσιαστική προτροπή για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε την ευκαιρία σε αυτές τις εκλογές να επιβάλουμε τις αλλαγές με την ψήφο μας. Δυναμώστε τις Ελεύθερες φωνές, δυναμώστε τις Κινήσεις που οδεύουν προς την Ενότητα. Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν την τύχη τους στα χέρια τους. Οι Γενικές μας Συνελεύσεις θα πρέπει να χαρακτηρίζονται πλέον από μαζικότητα και αποφασιστικότητα. Να περάσουμε θέσεις και να δεσμεύσουμε τους αντιπροσώπους μας να στηρίξουν τις θέσεις που ψηφίζει ο κλάδος και όχι τις γραμμές των παρατάξεων τους. Να περάσουμε θέσεις που θα βάζουν φραγμό σε νέες αθλιότητες σε βάρος των εκπαιδευτικών.

Καθολική συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις και στις εκλογές. Οι εκλογές μας αφορούν ΟΛΟΥΣ, το συνδικάτο έχει την ευκαιρία του να αλλάξει πορεία πλεύσης και την πορεία αυτή θα τη δείξουμε με τη συμμετοχή μας.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ, στις 4 Ιουνίου, στη γενική μας συνέλευση στο Σπίτι του Πολιτισμού κα κατόπιν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου (τούρκικο) από τις 2 ώρα το μεσημέρι μέχρι τις 7:30 για τις εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας και αντιπροσώπων στη ΔΟΕ.

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο»

Αδαμάντιος Κοραής

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς Γιώργος Τρούλης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου

*Υ.Γ. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν τα ενημερωτικά και τα άρθρα που στέλνω στα σχολεία στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο να μου στείλουν e-mail στο: [email protected]. Επίσης έχω δημιουργήσει σελίδα στο Facebook μέσω του οποίου μπορούμε να επικοινωνούμε άμεσα (το όνομα χρήστη είναι Giorgos Troulis).

Tags: Γιώργος ΤρούληςαιρετόςΠΥΣΠΕ Ρεθύμνουοργανικά κενάμεταθέσεις εκπαιδευτικώνΓενική συνέλευση
Keywords
Τυχαία Θέματα