Όλοι- ες στην κινητοποίηση στων Συλλόγων στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας, Τρίτη 4/9

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

Όλοι- ες στην κινητοποίηση στων Συλλόγων στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας Τρίτη 4/ 9 /2018
στις 5:00μμ.

Μνημονιακός κόφτης στον υπολογισμό υπεραριθμιών και κενών στην Διεύθυνση Α’ Αθήνας

Στο ΠΥΣΠΕ που πραγματοποιήθηκε με πράξη 30, Δευτέρα 3/9 /2018 μαζική ήταν η παράσταση των Συλλόγων της Α΄ Αθήνας. Οι Σύλλογοι ζήτησαν από την διοίκηση να ανακοινώσει την πρότασή της για τα κενά και τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς καθώς και τον αριθμό των αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων που έχει ζητήσει για διορισμό από το υπουργείο.

Ο διευθυντής της Α΄ Αθήνας δεν τοποθετήθηκε σε κανένα από τα παραπάνω ζητήματα κάνοντας γενικές και αόριστες τοποθετήσεις υπερασπιζόμενος τη δήθεν κάλυψη όλων των σχολείων με προσωπικό στην έναρξη του σχολικού έτους.

Μας ανακοίνωσε μετά από πίεση και πολλή ώρα ότι δεν έχει ζητήσει ούτε μια πρόσληψη αναπληρωτή ΠΕ 70 για τη νέα σχολική χρονιά !!! και δεν έκανε καμία αναφορά στον αριθμό αναπληρωτών των άλλων ειδικοτήτων.

Η μνημονιακή πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δημιουργεί μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και φέρνει αυθαιρεσίες και καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων μαθητών κι εκπαιδευτικών από τον διευθυντή εκπαίδευσης της Α’ Αθήνας.

Πιστός στην υπηρέτηση της επικοινωνιακής πρακτικής της κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολείων την ημέρα του αγιασμού «χωρίς προβλήματα» υπερασπίστηκε την λογική της λειτουργίας των σχολείων και των νηπιαγωγείων με όρους Σούπερ Μάρκετ.

Η διοίκηση με τον υπολογισμό πλασματικών υπεραριθμιών απαξιώνει με συνειδητό τρόπο το πρωινό αλλά και το ολοήμερο σχολείο που με σχέδιο οδηγείται σε φθορά, απαξίωση και διάλυση αφού και φέτος τα σχολεία θα στελεχωθούν με όλο το προσωπικό από ότι φαίνεται (όπως και πέρσι) στα τέλη Οκτώβρη και σε κάποιες περιπτώσεις Νοέμβρη, ακόμα και Γενάρη. Η πρακτική αυτή έχει οδηγήσει πολλούς γονείς στα κέντρα μελέτης και τους μαθητές στην αποχώρηση από το δημόσιο σχολείο. Για τον ίδιο λόγο έχει αναγκάσει πολλούς συναδέλφους να αποφεύγουν τη δήλωση τοποθέτησης στην Α΄ Αθήνας.

Κάτω από την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος δεσμεύτηκε ότι δε θα προβεί σε καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού, ενώ μετά από πολλή ώρα ανακοίνωσε ότι με βάση την εκτίμηση του οι υπεράριθμοι ΠΕ 70 θα είναι 110 για να διαψευστεί μετά την συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ που προσδιόρισε 98 υπεράριθμους ΠΕ 70 και 24 ΠΕ 60, προσβλέποντας σε συμπτύξεις ολοημέρων τμημάτων στα νηπιαγωγεία.

Καταψήφισα τον προσδιορισμό των υπεράριθμων. Αρνήθηκα να νομιμοποιήσω τις πλασματικές υπεραριθμίες και τη διάλυση του δημόσιου δωρεάν σχολείου. Η απόφαση πάρθηκε από το διευθυντή και τα δύο διορισμένα μέλη της διοίκησης(3-2). Οι δύο αιρετοί μειοψήφησαν.

Αποτελεί «μεταμνημονιακό» ανέκδοτο η δήλωση του διευθυντή εκπαίδευσης ότι δεν θα υπάρχει κανένα κενό στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, αφού με άλλα λόγια μας λέει ότι θα καλυφθούν όλα τα κενά από τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς στην Α Αθήνας. Υποστηρίζει έτσι ότι η Α Αθήνας δε χρειάζεται κανέναν διορισμό εκπαιδευτικού παρά το γεγονός ότι έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί τα τελευταία 10 χρόνια.Απαιτούμε: Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ!!!!!

1. Ένας/μία δάσκαλος/α για κάθε τμήμα

2. Για κάθε δύο τμήματα ολοημέρου, ορισμός ενός/μίας δασκάλου/ας υπεύθυνου/ης ώστε να μην μετατραπεί σε φύλαξη όπου κάθε ώρα θα μπαίνει και διαφορετικός δάσκαλος

3. Κάλυψη συνολικά όλων των πραγματικών κενών από όλες τις ειδικότητες

4. Κάλυψη με έναν εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής για κάθε αίτηση σε παράλληλη στήριξη 5 ανά ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα ένταξης

6.Ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα υποδοχής

7.Τις απαραίτητες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας στα τμήματα

8.Με δύο νηπιαγωγούς για κάθε ολοήμερο νηπιαγωγείο

9.Ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία και νηπιαγωγεία

10. Χωρισμός όλων των πληθωρικών τμημάτων με βάση τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος

Τα κενά δασκάλων/νηπιαγωγών και ειδικοτήτων στην Α’ Αθήνας είναι πολλά! Για να λειτουργήσουν με τις παραπάνω προϋποθέσεις χρειάζονται τουλάχιστον:

Κενά ΠΕ

70

60

05

06

07

08

11

16

19-20

32

160 (και για τμήματα υποδοχής)

50

0

0

10

110

15

15

30

55

Κενά ειδικής Αγωγής

Για παράλληλη στήριξη:

380 Δημοτικά/25 Νηπιαγωγεία

Για ειδικά Δημοτικά/Νηπιαγωγεία και Τμήματα Ένταξης:

Δημοτικά 70

Νηπιαγωγεία 30

Όλοι/ ες στην κινητοποίηση στων Συλλόγων στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας Τρίτη 4/ 9 /2018 στις 5:00μμ.

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης,

Ανεξάρτητη Παρέμβαση/Αθηνά,

Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας,

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση/Μακρυγιάννη

4/9/2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

Μιλτσακάκη Μιχάλη (τακτικός),

[email protected]

Δίπλα Νατάσα (αναπληρωματική),

[email protected]

Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Α ΠΥΣΠΕ Αθήναςαιρετός ΠΥΣΠΕ Α ΑθήναςΜιχάλης ΜιλτσακάκηςΝατάσα Δίπλακενά εκπαιδευτικών
Keywords
Τυχαία Θέματα