Οι σκέψεις Cameron για Δημοψήφισμα

Η επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές για το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να πραγματοποιηθούν το αργότερο ώς τις 7 του Μάη 2015 και γι’ αυτό η χώρα μπαίνει αργά αλλά σταθερά σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Στο πλαίσιο αυτής της περιόδου εντάσσονται και οι κυριακάτικες δηλώσεις Cameron για σκέψεις πραγματοποίησης δημοψηφίσματος.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε την

Κυριακή ότι θα ήθελε να υποβάλει ένα προγραμματισμένο δημοψήφισμα -από το 2017 αν είναι δυνατόν- με θέμα τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

O Cameron κάτω από την πίεση των ευρωσκεπτικιστών και την αύξηση της δημοτικότητας του αντι-ΕΕ κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), προτίθεται να μπει σε μια συζήτηση επαναδιαπραγμάτευσης του δεσμούς τη Βρετανίας με το μπλοκ των 28 εθνών.

" Όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να θέσουμε μια πορεία επαναδιαπραγμάτευσης και ένα δημοψήφισμα ... τόσο το καλύτερα’’, δήλωσε στο BBC.

Σύμφωνα με τη Guardian ένα δημοψήφισμα θα αποτελούσε μια άμεση ετυμηγορία για την ενότητα της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου του ιδίου. Μετά τις δηλώσεις Draghi, οι εξαγγελλίες Cameron έρχονται να πυροδοτήσουν ακόμα περισσότερο το κλήμα αναξιοπιστίας ως προς τη πορεία που έχει πάρει το όραμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης τα τελευταία χρονιά. Όπως εκτίμα η Telegraph η οπισθοπορεία που παρατηρείται τα τελευταία χρονιά ως προς μιας ουσιαστική Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση οφείλεται στα μέτρα λιτότητας που έχουν συμβάλει στην διόγκωση της ανεργίας και της φτώχειας σε όλα τα κράτη της ΕΕ. Οι οικονομικές πιέσεις που ασκούνται στους Ευρωπαϊκούς λαούς τείνουν να σβήσουν από την μνήμη ό,τι θετικό σε σχέση με την Ευρώπη. Αυτό αποκρυσταλλώνεται στην εκλογική συμπεριφορά των Ευρωπαίων ψηφοφόρων οι οποίοι έλκονται όλο και περισσότερο από εθνικιστικές κορόνες απομονωτισμού της λαϊκίστικης άκρας δεξιάς.

Πηγή: reuters.comTags: Cameronδημοψήφισμα
Keywords
Τυχαία Θέματα